Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Μεγάλη νίκη στον "επικοινωνία 94FM"



Μεγάλη νίκη αποτέλεσε η παραμονή στην εργασία των 6 ΑΜΕΑ που επιχείρησε να απολύσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής από τον «επικοινωνία 94 FM». Παρά τον εκβιασμό που επιχείρησε να κάνει το πρωί της Μ.Πέμπτης, ότι αν γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων δεν θα κρατήσει τους 6 στη δουλειά, η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να μην ματαιώσουν τη συγκέντρωση, οδήγησε στις 11πμ, μία ώρα πριν την πραγματοποίησή της, στην καταβολή και του υπόλοιπου δώρου Πάσχα στα ΑΜΕΑ (εκπρόθεσμο βέβαια για το οποίο πιθανότατα θα επιβληθεί πρόστιμο) καθώς και στη δέσμευση ότι τους κρατάει στη δουλειά χωρίς καμία δυσμενή αλλαγή των όρων εργασίας.
Ακολούθως οι εργαζόμενοι έκαναν δηλώσεις σε όσα ΜΜΕ είχαν ενδιαφερθεί και μοίρασαν στην είσοδο του ΗΣΑΠ Ηρακλείου ενημερωτική ανακοίνωση, την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση.
Μεγάλο ήταν το κύμα συμπαράστασης από την τοπική κοινωνία, ενώ από το χώρο των ΜΜΕ κινήθηκαν η ΕΤΕΡ και οι Financial Crimes. Έλαμψαν δια της απουσίας τους, όσοι στα μπιστρό του Κολωνακίου ετοιμάζουν ιλουστρασιόν διακηρύξεις με αφορμή τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, για το συνδικάτο Τύπου, το οποίο όμως πρέπει να το θυμούνται ακόμα και όταν επιχειρείται η απόλυση «ταπεινών» ηλεκτρολόγων και διοικητικών στα ΜΜΕ, που δεν ψηφίζουν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ.
Επαγρύπνηση, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα, μέτωπο με την εργοδοσία και αλληλεγγύη με άλλα στρώματα των εργαζομένων, ήταν το συμπέρασμα από τη σημερινή νίκη.

Y.Γ.ανακοίνωση υπέρ των 6 μοιράστηκε στο κοντινό στον "επικοινωνία", νοσοκομείο Αγία Όλγα (όπου υπήρξε υποδιοικητής ο νυν δήμαρχος, αξέχαστος έμεινε κι εκεί) από την Πρωτοβουλία Γένοβα "Νυστέρι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: