Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

"Εθελούσια" και στον ANT-1


η ανακοίνωση της διεύθυνσης του καναλιού

Τον τελευταίο χρόνο η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης, έχει οδηγήσει μεγάλους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς στη λήψη ιδιαίτερα δύσκολων αποφάσεων, προκειμένου να προσαρμοστούν  στις νέες συνθήκες.
Στην Ελλάδα, η τηλεοπτική διαφημιστική δαπάνη κινείται με σταθερά πτωτικό ρυθμό, της τάξεως του 25% για το α’ εξάμηνο του 2009, ενώ για τη συνέχεια προβλέπεται σταθεροποίηση στα νέα χαμηλά επίπεδα ή και επιδείνωση των μεγεθών. Η αγορά συρρικνώθηκε στα επίπεδα της διετίας 2004-2005 και βάσει των προβλέψεων το γεγονός αυτό δεν είναι αναστρέψιμο.
Τους τελευταίους δέκα μήνες ο ΑΝΤ1 TV, μελετώντας προσεκτικά τις εξελίξεις, εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που του επιτρέπει: να επανασχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας του ώστε να γίνει πιο ευέλικτος, αποδοτικός και αποτελεσματικός, να προσαρμόσει την κοστολογική του βάση και να συνεχίσει να ηγείται των εξελίξεων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση του  ΑΝΤ1 TV προχώρησε σε σειρά αναγκαίων ενεργειών μείωσης κόστους σε όλα τα επίπεδα,  όπως στην επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων με διεθνή studios, στον εξορθολογισμό των αμοιβών των υψηλόμισθων συνεργατών – άμεσων και έμμεσων, στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στον επανασχεδιασμό διαδικασιών.
Σε συνέχεια των παραπάνω κι εφόσον εξαντλήθηκε κάθε άλλο περιθώριο, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV ανακοινώνει την έναρξη Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου. Σε αντίθεση με τις σκληρές επιχειρηματικές πρακτικές που εφαρμόζουν άλλες ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις διεθνώς, η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την υπευθυνότητα, την εκτίμηση και την αναγνώριση της προσφοράς των εργαζόμενων που συνέβαλαν στη μέχρι σήμερα πορεία και εξέλιξή του.


Ο ΑΝΤ1 TV παραμένει ο Ελληνικός Τηλεοπτικός Σταθμός που παράγει και παρέχει υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό προϊόν ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τον Έλληνα τηλεθεατή. Με σταθερή στρατηγική, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στη νέα εποχή των ΜΜΕ και της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ...
Όπως καταγγέλει η ΠΟΣΠΕΡΤ με απευθείας σύνδεση μέσω οπτικής ίνας, ανάμεσα στην ΕΡΤ και στον ΑΝΤ-1, δίνεται η δυνατότητα για pull συνδέσεις και άλλες εξυπηρετήσεις, με δαπάνη του φορολογούμενου, διευκολύνεται μια ιδιωτική επιχείρηση, να μειώσει το τεχνικό της προσωπικό και να εκμεταλλεύεται την εργασία και τις δυνατότητες των εργαζομένων της ΕΡΤ. Απαίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι να σταματήσει αυτή η διαδικασία εδώ και τώρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ Financial Crimes
Φαίνεται πια ξεκάθαρα γιατί τόσο αυτοί που επιχειρούν να διασπάσουν την ΠΟΣΠΕΡΤ με πρόσχημα τη συμμετοχή της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ, αλλά και οι συντεχνιακές αντιλήψεις που υπάρχουν στην ΕΣΗΕΑ ποιά σχέδια θέλουν να εξυπηρετήσουν. Είναι τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών, να ξεχαρβαλώσουν το σύνολο των εργασιακών σχέσεων. Στα πλαίσια των απαντήσεων που τους αρμόζουν καλούμε σε συμμετοχή στη διαδήλωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: