Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Κύπρος: απεργία στο Ρ.Ι.Κ.


Σε τετράωρη στάση εργασίας κατέρχεται σήμερα το προσωπικό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), όπως αποφάσισαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Όπως αναφέρεται στον εγχώριο τύπο, το προσωπικό του Ιδρύματος θα απέχει από την εργασία του από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, λόγω της μη συμμόρφωσης του ΔΣ και της διεύθυνσης του ΡΙΚ στη συμφωνία που έχουν συνομολογήσει και συνυπογράψει με το διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας στις 5 του Μάρτη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ΡΙΚ, το ΔΣ και η διεύθυνση του ΡΙΚ τιμώντας την υπογραφή τους οφείλουν να προχωρήσουν αμέσως στην πλήρωση όλων των κενών θέσεων προαγωγής, για τις οποίες έχει συμπληρωθεί ή συμπληρώνεται η διαδικασία πλήρωσής τους ενώπιον των συμβουλευτικών επιτροπών.
«Οφείλουν επίσης να καθορίσουν σαφή χρονοδιαγράμματα για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τις αρρύθμιστες μορφές απασχόλησης και τους όρους εργοδότησης του ωρομίσθιου προσωπικού και να δώσουν σαφή δείγματα ότι προτίθενται να τηρήσουν το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα για την πλήρωση των κενών θέσεων διορισμού», σημειώνει η συντεχνία, προειδοποιώντας ότι τα μέτρα θα κλιμακωθούν εάν το ΔΣ του ΡΙΚ δεν δεσμευτεί στην υλοποίηση των όσων συμφώνησε.

αναδημοσίευση από το http://www.financialmirror.com/news_greek/StoryDetail/3494

ιστοσελίδα του Ρ.Ι.Κ. http://www.cybc.com.cy/

2)Στάση εργασίας στο ΡΙΚ από το http://www.ikypros.com
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Κύπρου, με σημερινή του ανακοίνωση, εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και συμπαράσταση του στη σημερινή τετράωρη στάση του προσωπικού του ΡΙΚ, με αίτημα την υλοποίηση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Ιδρύματος για πλήρωση των κενών θέσεων με τις ενδεδειγμένες προαγωγές και τοποθετήσεις δικαιούχων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ υπενθυμίζει επίσης άλλα ''τρία σοβαρά εργασιακά προβλήματα'' στο ΡΙΚ και τονίζει την ανάγκη ταχείας αντιμετώπισης και ρύθμισης τους, όπως επιβάλλουν τα εργασιακά θέσμια, τα δίκαια και δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το καλό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης''.

Σύμφωνα με την ΕΣΚ, τα θέματα αυτά αφορούν ''τις συνεχιζόμενες διακρίσεις σε βάρος των αποκαλουμένων ως 'συνεργατών αορίστου χρόνου' με κύρια την απαράδεκτη ανακοπή της επαγγελματικής ανέλιξης τους στην Κλίμακα Α7, τους φοβερά άδικους όρους εργοδότησης των ανταποκριτών στις άλλες πόλεις και επαρχίες και τους επίσης εκμεταλλευτικούς και δυσμενείς όρους εργοδότησης των νεοπροσληφθέντων και νεοπροσλαμβανομένων δημοσιογράφων''.

''Για τη διόρθωση αυτών των καταστάσεων και την εξασφάλιση σεβασμού των καθιερωμένων εργασιακών θεσμίων και δικαιωμάτων, η Ενωση Συντακτών υποστηρίζει και επιδιώκει τη συνεργασία και το συντονισμό των προσπαθειών και ενεργειών με τις αδελφές συνδικαλιστικές οργανώσεις του προσωπικού του ΡΙΚ – ΕΥΡΙΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ'', καταλήγει η ανακοίνωση.



iKypros


13/07/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: