Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Αλληλεγγύη με συνέπεια

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο INTRACOM ενέκρινε δύο ανακοινώσεις – ψηφίσματα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους γενικότερα στη χώρα μας, Έλληνες και μετανάστες, σχετικά με δύο σοβαρότατα θέματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό:
- Το πρώτο εκφράζει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και Ρ/Σ CITY FM που αυθαίρετα έκλεισε η εργοδοσία και πέταξε τους 450 εργαζόμενους στο δρόμο στο μέσο της κρίσης. Συμπαραστεκόμαστε ένθερμα στον αγώνα των εργαζόμενων να κατοχυρώσουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο που οι ίδιοι θα επιλέξουν και ζητάμε να νομοθετηθεί απαγόρευση των απολύσεων στη διάρκεια της κρίσης.
- Το δεύτερο αποτελεί καταδίκη για τα ρατσιστικά μέτρα κατά των μεταναστών που η κυβέρνηση παίρνει ταυτιζόμενη με το ΛΑΟΣ, την ίδια στιγμή που εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον τους από ομάδες τραμπούκων, χρυσαυγιτών κ.λ.π.. Πρέπει να αποκρούσουμε αποτελεσματικά κάθε απόπειρα αποπροσανατολισμού και διχασμού των εργαζόμενων μπροστά στις δραματικές συνέπειες της κρίσης.
Το Δ.Σ. στηρίζει το συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 9 Ιουλίου, 7 μ.μ. στην Ομόνοια ενάντια στα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης και τις φασιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών και καλεί τα μέλη του κι όλους τους εργαζόμενους στην INTRACOM να συμμετάσχουν μαζικά.

Το Δ.Σ.

σχόλιο των Financial Crimes:
υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους, ότι και πέρυσι το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο INTRACOM στάθηκε δίπλα στον κλάδο των ΜΜΕ συμβάλλοντας οικονομικά στο απεργιακό ταμείο των εργαζομένων στον "επικοινωνία", που μετά από πολυήμερες κινητοποιήσεις κατάφεραν να ακυρώσουν την απόπειρα απόλυσης-συνδικαλιστικής δίωξης του Τάσου Τατάρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: