Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Στο πλευρό των εργαζομένων σε Ελ. Τύπο και Σκαραμαγκά


Εξορμήσεις και περιοδείες σε εργατικούς χώρους οργανώνει αυτές τις μέρες η Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών ενάντια στις Απολύσεις, τα Κλεισίματα επιχειρήσεων και την Ανεργία. Με αφίσα και προκήρυξη που ως κέντρο έχουν τις μάχες των εργαζόμενων στον Σκαραμαγκά και τον Ελεύθερο Τύπο, η Επιτροπή απλώνει παντού τη συμπαράσταση για να φτάσουν οι αγώνες κόντρα στις επιθέσεις της κρίσης στη νίκη.

Τη Δευτέρα 20 Ιούλη, μέλη της Επιτροπής μοίρασαν την προκήρυξη στην πύλη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. «Το γεγονός ότι υπάρχει μια πρωτοβουλία που όχι μόνο συμπαραστέκεται αλλά και προσπαθεί να οργανώσει τη μάχη, ενθουσίασε τους εργαζόμενους στο ναυπηγείο», μας είπε η Ελπίδα Καμπάνη, «Ολοι σταματούσαν για να πάρουν την προκήρυξη και πολλοί μίλησαν μαζί μας για την ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων μέχρι τη νίκη με μεγάλο σταθμό τη διαδήλωση στη ΔΕΘ το Σεπτέμβρη».

Την ίδια μέρα, αντιπροσωπεία της Επιτροπής επισκέφτηκε τον κατειλημμένο Ελεύθερο Τύπο για να παραδώσει ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους που πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση. Η παρέμβασή της συνέπεσε με την απειλή των Αγγελόπουλων να πετάξουν τους εργαζόμενους έξω από το κτίριο. Η Ντίνα Γκαρανέ που μίλησε εκ μέρους της Επιτροπής κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να συμμετέχουν μαζικά και στη διαδήλωση στη ΔΕΘ. Την Τρίτη 21 Ιούλη το απόγευμα, η Επιτροπή μαζί με εργαζόμενους του Ελεύθερου Τύπου οργάνωσαν μεγάλη εξόρμηση στο Σύνταγμα.

Στήριξη

Η συμπαράσταση στον Σκαραμαγκά και τον Ελεύθερο Τύπο είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη για να μην περάσουν οι επιθέσεις των αφεντικών και της κυβέρνησης Καραμανλή. Στους λίγους μήνες δημιουργίας και δράσης της, η Επιτροπή έχει παίξει σημαντικό ρόλο για να μην απομονωθούν οι αγώνες που ξεσπάνε. Η συμπαράσταση στους εργάτες του Λαναρά το προηγούμενο διάστημα πρόσφερε πολύτιμη στήριξη στους ίδιους τους εργαζόμενους και άπλωσε τον αγώνα τους σε μια σειρά εργατικούς χώρους.


Όπως αναφέρει στην προκήρυξη η Επιτροπή, «Γιατί πίσω από τα ψέματα ότι βλέπουν ?φως στο τούνελ΄ της κρίσης η πραγματικότητα είναι ότι τα χειρότερα της κρίσης είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας. Γι΄αυτό είναι καθοριστικό να στηρίξουμε όλοι οι εργαζόμενοι αυτές τις μάχες. Τον αγώνα στον Ελεύθερο Τύπο, στον Σκαραμαγκά, στα ερευνητικά κέντρα, και σε κάθε χώρο που παλεύει για να υπερασπίσει το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Με ψηφίσματα αλληλεγγύης, με συντονισμό ανάμεσα στους χώρους, να μην αφήσουμε κανένα εργαζόμενο μόνο του στη μάχη που δίνει».
Επόμενος μεγάλος σταθμός της Επιτροπής η διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη.

1 σχόλιο:

家出掲示板 είπε...

家出少女が集う家出掲示板誕生!!女子○生がたくさん在籍している当サイト…家なき少女たちを救うのは貴方しかいない!