Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ εργαζομένων στην Ημερησία και imerissia.gr

Η πρόσφατη απόφαση για κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του City FM πυκνώνει τα σύννεφα πάνω από τον χώρο των ΜΜΕ. Οι εργαζόμενοι στην Ημερησία και την imerissia.gr ανησυχούμε για τις εξελίξεις και τα μηνύματα που έρχονται και από πολλά άλλα μέσα, εντείνοντας το κλίμα ανασφάλειας. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να μένουμε άπραγοι. Για τον λόγο αυτό:

·Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας του Ε.Τ. και του City και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα και τις αποφάσεις τους.
·Ζητάμε από την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την επαναλειτουργία των δύο μέσων, παρέχοντας και τις αναγκαίες οικονομικές εγγυήσεις – όπως απλόχερα έπραξε με τις τράπεζες. Επίσης, ζητάμε ουσιαστική στήριξη των ανέργων.
·Απαιτούμε από την ΕΙΗΕΑ να διαχωρίσει σαφώς και δημοσίως τη θέση της από πρακτικές όπως αυτή του ζεύγους Αγγελοπούλου.
·Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε απώλειες θέσεων εργασίας, στο όνομα της αντιμετώπισης μιας κρίσης για την οποία οι τελευταίοι που ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαίες τις εξής ενέργειες από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και των άλλων συνδικαλιστικών οργάνων των ΜΜΕ:

·Να ανοίξουν, εφ’ όλης της ύλης, τη συζήτηση για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου, φέροντας στο επίκεντρο τους εργαζόμενους και την ενημέρωση.
·Να σταματήσουν τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και να διαμορφώσουν, μέσα από ουσιαστικό και δημόσιο διάλογο, μια συνολική και συνεκτική πρόταση, η οποία θα περιλαμβάνει τις αμοιβές, τους όρους εργασίας, αλλά και την ποιότητα της ενημέρωσης, που τόσο έχει «πληγωθεί».
·Να πιέσουν, με κάθε μέσο, την κυβέρνηση και την εργοδοσία να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, απαιτώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις και εγγυήσεις για την εφαρμογή των όποιων αποφάσεων.
·Να προχωρήσουν στην ανάπτυξη πολύμορφων κινητοποιήσεων, εφόσον η απέναντι πλευρά δεν τείνει ευήκοον ους.

30 Ιουνίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: