Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Σποραδικός είναι ο Δήμαρχος και ο διευθυντής του 984, όχι οι μόνιμα εργαζόμενοι τεχνικοί!



Η διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Αθήνα 984 συναγωνίζεται σε εργοδοτική αυθαιρεσία και τσαμπουκά τα αφεντικά του ΑΛΤΕΡ, της Ελευθεροτυπίας και της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ με την επίθεση της στους τεχνικούς της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας με στόχο την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του προέδρου του ΣΕΒ, οι πιο πιστοί φίλοι της συγκυβέρνησης μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ που απαιτούν εργασιακό μεσαίωνα με κόψιμο μισθών και πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μαζικές απολύσεις απολύσεις.
Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης μαζί με τον διευθυντή του 984 Τ.Καμπύλη δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από την Τεγοπούλου, τον Κουρή και τον Μάνεση όταν απαιτούν απλήρωτη ανασφάλιστη εργασία και υποταγή των συνδικάτων στην διεύθυνση.
Όμως πρέπει να τους καταλογίσουμε τα πρωτεία στην ανακάλυψη νέων μορφών εργασιακής δουλείας, της λεγόμενης ΣΠΟΡΑΔΙΚΗΣ εργασίας! Είναι εκείνο το είδος εργασίας που κατά τω Καμίνη και Καμπύλη εργασιακό ευαγγέλιο εμφανίζεσαι τακτικά στην εργασία σου αλλά ο μισθός σου εμφανίζεται όντως σποραδικά στη τσέπη σου! Όντως πρόκειται για μέγα θαύμα.
Και το είδος των εργασιακών σχέσεων είναι όντως άλλο ένα γνήσιο θαύμα, όταν υπογράφονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου για κάποιους υπαλλήλους και γι άλλους θωρείται αδύνατο να συμβεί!


Πρέπει επιτέλους η Δημοτική Αρχή και ο διευθυντής του 984 να εγκαταλείψουν τις κατασταλτικές επιθέσεις σε βάρος των εργαζόμενων και των κινητοποιήσεων τους και όχι να συνεχίσουν το κατήφορο που ξεκίνησαν πέρυσι με την προσφυγή κατά του Σωματείου Εργαζόμενων, της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και της εντολής επίθεσης των ΜΑΤ στο χώρο έξω από τον 984.
Απαιτούμε την άμεση τακτοποίηση της εργασιακής σχέσης των τεχνικών με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας της ΕΤΕΡ, την καταβολή των δεδουλευμένων, την μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζόμενων σε μόνιμης και σταθερής απασχόλησης.


Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας, με την "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας", τηλ. 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: