Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Απεργία στην INTRACOMφωτο από τη συνέλευση των εργαζομένων και δελτίο Τύπου από το σωματείο εργαζομένων στον όμιλο INTRACOM

Παιανία 20.01.2012

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS σήμερα συμπληρώνουμε ήδη 3 μέρες απεργίας με καθολική συμμετοχή και μαζική παρουσία στην περιφρούρηση, ενάντια στις βαριές μειώσεις μισθών που ανακοίνωσε η εταιρία. Ξεκινήσαμε με απεργία 17-18.1.2012 με απόφαση μαζικής Γενικής Συνέλευσης κατά τη διάρκεια Στάσης Εργασίας στις 16.1. Συνεχίζουμε με ακόμα πιο ισχυρή απόφαση που βγήκε μέσα από νέα Στάση Εργασίας και ΓΣ στις 19.1 με 2 νέες 24ωρες απεργίες στις 20 και 23.1. Νέα ΓΣ με Στάση Εργασίας θα γίνει στις 24.1 για να αποφασίσει παραπέρα κλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα αν η εργοδοσία επιμείνει στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μας.
Συγκεκριμένα ο λόγος που οι εργαζόμενοι στην INTRACOM DEFENSE προχωρήσαμε μαζικά κι αποφασιστικά στον απεργιακό αγώνα, είναι η ανακοίνωση προ ημερών από τη διοίκηση πως σκοπεύει να επεκτείνει την περσινή μείωση μισθών και για το 2012 με ατομικές συμβάσεις και επιπρόσθετα να επιβάλει 4ημερη εκ περιτροπής εργασία και κόψιμο επιδομάτων (βρεφονηπιακού και ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης), με τη δικαιολογία ότι η εταιρία παρουσίασε ζημιές το 2011. Σημειώνεται ότι η εταιρία είχε διαρκώς κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχει κανένα πρόβλημα δανειακού ανοίγματος. Να ληφθεί υπόψη ότι 1 χρόνο πριν η εργοδοσία προχώρησε σε όλο τον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ σε μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις, παρά την αντίδραση των εργαζομένων που εκφράσθηκε με 2 μαζικές 48ωρες απεργίες. Πρόκειται για μια ολοκάθαρη απόπειρα της εργοδοσίας να επιβάλλει στους εργαζόμενους το γνωστό «δόγμα»: τα κέρδη δικά μας (για τους μεγαλομετόχους και τα διευθυντικά στελέχη) κι οι ζημιές δικές σας (για τους εργαζόμενους).
Στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης επίθεσης μέσα στην κρίση που θέλουν να φορτώσουν στους εργαζόμενους κυβέρνηση-τρόϊκα-ΣΕΒ και αποθράσυνσης της εργοδοσίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, οι εργαζόμενοι στο DEFENSE συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά σκληρός κι επίμονος αγώνας για να στηρίξουμε τα δικαιώματα και τους μισθούς - που έτσι κι αλλιώς εξανεμίζονται από τους αλλεπάλληλους φόρους και χαράτσια – ενώ τώρα απειλούνται και ο 13ος και 14ος μισθός. Είναι η γραμμή που δείχνουν σήμερα με τον ανυποχώρητο αγώνα οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, στο ALTER, Ελευθεροτυπία, ΛΟΥΚΙΣΣΑ, Γερολυμάτο και τόσοι άλλοι που μπαίνουν καθημερινά στον αγώνα για τα δίκια τους. Είναι ο ίδιος αγώνας που δίνουν τα εκατομμύρια απεργών και διαδηλωτών που εδώ και 2 χρόνια αντιπαλεύουν τις ολέθριες πολιτικές που μας επιβάλλουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα αλλά και των διεθνών δανειστών, οδηγώντας την οικονομία σε βαθιά ύφεση κι ολόκληρο τον ελληνικό λαό σε πρωτοφανή ανεργία και γενικευμένη φτώχεια.
Ό αγώνας των εργαζόμενων στο DEFENSE, είναι κοινός με όλους τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα που παλεύουν για το μισθό και το μεροκάματο που μακελεύονται, ενάντια στις απολύσεις και στα κλεισίματα των επιχειρήσεων.
Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να δικαιωθούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε με το μισθό μας να καλύπτουμε τις βασικές μας ανάγκες. Καλούμε το εργατικό κίνημα της χώρας να εκδηλώνει τη συμπαράστασή του με όποια πρωτοβουλία θεωρεί πρόσφορη κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: