Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Ε.Τ.Ι.Τ.Α. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ 902ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ 902
Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2012 Αρ. Πρωτ: 1465
Η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού 902 δεν σταματά να μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Μέσα στις γιορτές και λίγο πριν την Πρωτοχρονιά απέλυσε και πέταξε στον δρόμο 3 εργαζόμενους τεχνικούς.
Είναι προκλητικότατο ένας τηλεοπτικός σταθμός όπως ο 902 που υποτίθεται πως είναι με το μέρος όλου του δοκιμαζόμενου εργαζόμενου λαού, να απολύει τους δικούς του εργαζόμενους λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος. Επιπλέον σε όσες απολύσεις έχει προχωρήσει ο συγκεκριμένος σταθμός από τις αρχές του περασμένου χρόνου (και αυτές είναι αρκετές) δεν έχει τηρήσει ποτέ κανένα κοινωνικό κριτήριο αφού έχουν απολυθεί άνθρωποι που έχουν μικρά παιδιά. Συγκεκριμένα ένας από τους εργαζόμενους που απολύθηκαν Πρωτοχρονιάτικα, έχει ένα παιδάκι μόλις έξι μηνών!!!
Μέχρι ένα σημείο μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός 902 δεν είναι σαν τους υπόλοιπους, αφού η συντήρηση και η λειτουργία του εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από κρατικές επιχορηγήσεις του συγκεκριμένου κόμματος που εκπροσωπεί και εφόσον αυτές στις μέρες μας έχουν περικοπεί, υπάρχει πρόβλημα. Όμως αυτό το γεγονός σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τις απολύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αφού θεωρούμε πως την κρίση, έστω κι αν αυτή πλήττει τα πολιτικά κόμματα και κατ επέκταση και τον Τ/Σ 902 δεν πρέπει να την πληρώσουν απλοί εργαζόμενοι!!! Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες άλλες λύσεις για το πρόβλημα.
Η απόλυση οποιουδήποτε εργαζόμενου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ!!!
Επίσης θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως από τον Αύγουστο και μετά υπάρχει πρόβλημα με την μισθοδοσία των εργαζομένων του σταθμού, αφού όλους αυτούς τους μήνες αυτή καταβάλετε με έναντι. Παράλληλα ζητάμε από την διοίκηση του 902 την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων καθώς και τον καθορισμό άμεσης συνάντησης με αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας συμβουλίου, με σκοπό την ανεύρεση λύσης του προβλήματος έτσι ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις. Απολύσεις που δεν συνάδουν με τις ιδέες και την πολιτική του συγκεκριμένου κόμματος που εκπροσωπεί ο σταθμός!
Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΕΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΠΕΤΖΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: