Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Αυτά που "ξέχασε" ο Άδωνις




Στη ΝΕΤ μίλησε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης. Αναφέρθηκε σε θέματα ναυτιλίας, αλλά μόνο στον τομέα της κρουαζιέρας, τα "άλλα" τα δύσκολα της ακτοπλοΐας, με τα 40χρονα σαπάκια-πλωτά φέρετρα και τις κινητοποιήσεις των ημερών, δεν τα θυμήθηκε και για να είμαστε και δίκαιοι, δεν ρωτήθηκε. Για τα πολιτικά είπε μεταξύ άλλων: "Επειδή δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί ο κόσμος τις εξελίξεις, είναι δίκαιη η οργή και η αγανάκτησή του και τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, επωμίζονται και το πολιτικό κόστος. Έχουμε δύο χρόνια εντολή για να γίνουν εκλογές, δεν μπορεί η κυβέρνηση να λειτουργεί σαν το στρατιώτη που περιμένει το απολυτήριο και σπάει τα δόντια από την τσατσάρα ή σαν το φυλακισμένο που μετράει ημέρες για την αποφυλάκισή του. Επειδή τα κόμματα δεν είναι άγγελοι, έχουμε το φαινόμενο, βλέπουμε να εμφανίζονται διάφοροι που συμμετέχουν την κυβέρνηση και να εμφανίζονται σαν αντιμνημονιακοί.
Εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα τον αντιμνημονιακό.
Ο Ιωάννης Μεταξάς δεν είχε νομιμοποίηση το 1940, αλλά είπε το «όχι», σήμερα έχουμε πάλι πόλεμο, αλλά δεν γίνεται με στούκας, γίνεται με αγορές, ομόλογα, spreads και χρεωκοπία".


2)από την εφημερίδα "Πολίτης" της Χίου


Δεν πάει άλλο με το ακτοπλοϊκό

Από το κακό στο χειρότερο οδηγείται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου με τον Πειραιά και τη Μυτιλήνη εξαιτίας των λιγοστών πλέον δρομολογίων που έχουν φέρει τους κατοίκους των νησιών σε απόγνωση και τους επισκέπτες σε αγανάκτηση. Ιδιαίτερα όσον αφορά στους επισκέπτες, οι περισσότεροι έφυγαν άρον- άρον μέσα στις γιορτές, αφού πλέον τα δρομολόγια εκτελούνται με βάση τα οικονομικά «ανοίγματα» των εταιριών και όχι με βάση τις ανάγκες των νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: