Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΕΣΥ: ομόφωνη στήριξη κινητοποιήσεων για την ακτοπλοΐα και 3.000 ευρώ στους απεργούς χαλυβουργούς









...φωτο από κινητοποίηση στο Καρλόβασι Σάμου στις 8/12 και στον Πειραιά στις 9/12. Σφαιρική ενημέρωση για το θέμα στα http://www.ikariaki.gr και http://www.ikariamag.gr,καθώς και τη Σαμιακή Γνώμη...



1)ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, εκφράζει την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών συλλόγων και άλλων φορέων του νομού Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι), καθώς και ναυτεργατικών σωματείων, που διαμαρτύρονται για την αποδρομολόγηση πλοίων νέας τεχνολογίας και την επαναδρομολόγηση 40χρονων και ανασφαλών πλοίων στη γραμμή, που οδήγησε την τοπική κοινωνία να θρηνήσει δεκάδες νεκρούς, από το ναυάγιο του Express Samina.


2)Απεργοί Χαλυβουργίας

Ψήφισμα συμπαράστασης, αλλά και οικονομική ενίσχυση ύψους 3.000 ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ στη συνεδρίασή του το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.


Άλλες ενημερώσεις

Συνολική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για τα ανοιχτά εργασιακά μέτωπα (ανάμεσά τους και τα δημόσια ΜΜΕ), θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.
Ομοίως θα υπάρξει ενημέρωση για θέματα καταστατικού και δουλειάς για τα ιντερνετικά ΜΜΕ, που ήταν τα κύρια θέματα της συνεδρίασης του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, το Σάββατο 10 Δεκέμβρη.

Αύριο Κυριακή, στις 7μμ, μέλη Δ.Σ. από κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ, θα επισκεφτούν το ALTER, ενώ στις 8.30μμ θα συναντηθεί η επιτροπή οργάνωσης της συναυλίας, που υπενθυμίζουμε συνυπογράφεται από όσους χώρους των ΜΜΕ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν το μεσημέρι της Τρίτης, οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: