Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Nέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ





ΨΗΦΙΣΜΑ της ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Οι εργαζόμενοι της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και της ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ αποφάσισαν στην Συνέλευση της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2011, την έναρξη νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αντοχής και καλής θέλησης, καθώς το σύνολο του προσωπικού παραμένει απλήρωτο από τον περασμένο Αύγουστο, η γενική συνέλευση κατέληξε στην απόφαση να ζητήσει από τα σωματεία των εργαζομένων, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, την κήρυξη 48ωρων απεργιών στις 22 και 23 Δεκεμβρίου και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου 2011, προκειμένου να μην εκδοθούν τα φύλλα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 2 Ιανουαρίου 2012, και προτείνει στις Ενώσεις να ζητήσουν την διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία.
Η Συνέλευση κατέληξε σε αυτές τις αποφάσεις συνεκτιμώντας τα εξής:
-Η Ιδιοκτησία δηλώνει αδυναμία εξασφάλισης δανείου για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης. Επίσης, δεν δεσμεύεται ότι θα εξασφαλίσει κεφάλαια κίνησης για την καταβολή των δεδουλευμένων.
-Η Τριμερής Επιτροπή Συμφιλίωσης στο υπουργείο Εργασίας έδωσε περιθώριο στην επιχείρηση έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 να δεσμευτεί ότι θα καταβάλει τουλάχιστον έναν μισθό και το Δώρο των Χριστουγέννων εγκαίρως.
Η Συνέλευση των εργαζομένων εκτίμησε ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι από εδώ και στο εξής το μόνο όπλο που έχουν έναντι της Ιδιοκτησίας. Ενωμένοι θα δώσουμε τον αγώνα για το μέλλον της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και την αξιοπρεπή άσκηση του επαγγέλματός μας, τα οποία θεωρούμε ταυτόσημα. Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα η στάση όλων μας διέλυσε την όποια αμφιβολία ότι οι επιμέρους διαφωνίες είναι ικανές να μας αποπροσανατολίσουν από τον βασικό μας στόχο: Η εφημερίδα να βρίσκεται στα περίπτερα σεβόμενη τους αναγνώστες της, χάρη στην συνειδητή επιλογή των απλήρωτων εργαζομένων.
Επίσης η Συνέλευση των εργαζομενων ζητεί, το www.enet.gr να συνεχίσει να αποτελεί βήμα έκφρασης όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ειδικότητας (συντακτών, διοικητικών, τεχνικών), που θέλουν να δημοσιεύσουν απόψεις τόσο για την εφημεριδα μας όσο και για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο των ΜΜΕ, αλλά και την ευρύτερη ελληνική -και όχι μόνο- κοινωνία.
Δηλώνουμε και δημοσίως ότι ευχαριστούμε για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης.
Συμπαραστεκόμαστε και εμείς από την πλευρά μας σε όλους τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και τους συναδέλφους των άλλων ΜΜΕ που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: