Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη της ΕΣΗΕΠΗΝ στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή του ΡηγανοκάμπουΠαρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι φορείς – ανάδοχοι των παιδιών που διαμένουν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή του Ρηγανοκάμπου φορτωμένοι με δώρα και τρόφιμα τα επισκέφτηκαν χθες θέλοντας να τους δώσουν λίγη χαρά και να εξασφαλίσουν την τροφή τους για τις ημέρες των εορτών.
Ο καταυλισμός για μία ακόμα φορά γέμισε με χαρούμενες παιδικές φωνές και χαμόγελα που προκάλεσε η διανομή των παιχνιδιών και των γλυκισμάτων που τους μοίρασαν οι νονοί τους.
Την επίσκεψη την συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου –Ηπείρου – Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) και o Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.
Στην χθεσινή επίσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ ο πρόεδρός της Απόστολος Βουλδής και το μέλος της Ενώσεως Μαρίνα Ριζογιάννη, εκ μέρους του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου ο Πρόεδρος Χάρης Μασσαράς, εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ο γραμματέας Ανδρέας Μαζαράκης και η Προϊσταμένη του Συλλόγου Λίτσα Παπαδοπούλου, εκ μέρους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαϊας ο πρόεδρος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο γραμματέας Νίκος Παπανδρέου. Επίσης στην επίσκεψη συμμετείχε και η σύζυγος του Δημάρχου Πατρέων Μαριλένα Δημαρά.
Ανάλογες επισκέψεις διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία περίπου 10 χρόνια από την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.. Από τότε δηλαδή που 16 φορείς της πόλης ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της Ενώσεως Συντακτών συμμετείχαν στην ομαδική βάπτιση των παιδιών του καταυλισμού. Στόχος των φορέων που συμμετέχουν είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσή τους και η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Προσπάθεια η οποία δεν είναι δυνατόν να έχει άμεσα αποτελέσματα δεδομένης της συνήθειας των κατοίκων του καταυλισμού να μετακινούνται ή να φιλοξενούν οικογένειες από άλλες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: