Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η μόνη "ανάγκη", είναι η ανατροπή τους!!


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τα εργασιακά στην ΕΡΤ, με τελεσίγραφα των συνδικαλιστικών σωματείων για αμέσως μετά τις γιορτές, αλλά και συνεχείς καθημερινές αντιπαραθέσεις σε διάφορα σημαντικά ζητήματα (στάσεις εργασίας, δικαστικές διαμάχες, μετοχικό κεφάλεια, κλπ).
Δεν γεννάται θέμα για τη συμμετοχή και στήριξή μας στις κινητοποιήσεις, που άλλωστε από καιρό προτείναμε, άλλωστε το έχουμε αποδείξει και σε μια μεγάλη διάρκεια χρόνου. Η αγωνιστική συμπόρευση όμως, δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά και πολιτική συμφωνία, «μέσους όρους» και αποσιώπιση της κατάθεσης της πολιτικής άποψης που πρεσβεύει ο καθένας. Ιδίως όταν ακούγονται πράγματα που απαιτούν απάντηση.



Στη σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Θέλουμε να πούμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, που έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του στη Νομική Υπηρεσία, να μην παρασύρει και τον κ. Καψή νέο Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, σε κρίσεις για τον αγώνα μας, πόσο μάλλον όταν αυτός γίνεται για τη διασφάλιση της δημόσιας ΕΡΤ και επιχειρούμε να γλιτώσουμε την ολοκληρωτική καταστροφή και όχι να εξαιρεθούμε από τις απαραίτητες θυσίες τις οποίες έχουμε υποστεί από το 2010 πολύ νωρίτερα από όλους τους άλλους που θα τις υποστούν την επόμενη τριετία».

Στις αρχές του Μνημονίου και με ημερομηνία Τρίτη 30 Μάρτη 2010, η ανακοίνωση εκείνης της περιόδου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι κοινή πεποίθηση ότι σύσσωμος ο Ελληνικός λαός θα συμβάλει στο να ξεπεραστεί η κρίση, με την προσδοκία ότι θα δικαιωθούν οι θυσίες του, καθώς τα βάρη πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια και στα πλαίσια των Νόμων».


Σχόλιό μας:

Τις αυταπάτες για τη «δικαίωση των θυσιών», τις «ακριβοδίκαιες κατανομές των βαρών» και τις «απαραίτητες θυσίες», ας τις κρατήσουν όσοι ακόμα επιμένουν να εθελοτυφλούν για την πολιτική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ, που παρέα με ΝΔ, ακροδεξιούς και τραπεζίτες, έχουν αναδειχτεί σε Ταλιμπάν του καπιταλισμού και της εργοδοσίας. Να τις αναδεικνύουν όμως και σε "επιχειρήματα", αποτελεί αυτοκτονική επιλογή. Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, περνάει ταυτόχρονα μέσα από τους αγώνες μας, αλλά και την πολιτική καταδίκη όσων συνέβαλαν με τις πολιτικές τους επιλογές, στο να φτάσουμε μέχρι εδώ. Όσοι νομίζουν ότι ξεχνάμε και ότι το βασικό κόμμα των διαχειριστών της αντεργατικής πολιτικής στην παρούσα φάση, στις επερχόμενες εκλογές, θα υφαρπάξει ψήφους εργαζομένων, με δήθεν «μετανιωμένους» που σήκωναν τα χεράκια τους στα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, κάνουν λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: