Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Νέα ψηφίσματα για το ALTER

Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ

Μεσογείων 432

15342 Αγία Παρασκευή

Τηλ. +3210 6066266

Fax +3210 6066265

www.pasιmite.gr

email: pasimite@ert.gr


432 Mesogeion Ave.

15342 Agia Paraskevi

Tel.: +3210 6066266

Fax: +3210 6066265

www.pasιmite.gr

email: pasimite@ert.gr

Engineers and Technicians Association of ERT

Αγία Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο μαστίζουν το χώρο μας και υποβαθμίζουν την καθημερινότητά μας. Σίγουρα πρέπει να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε, δεν πρέπει όμως να σταματήσουμε να βλέπουμε και δίπλα μας. Ειδικά τον τελευταίο καιρό μία μεγάλη ομάδα συναδέλφων μας, του ιδιωτικού τομέα, κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά .

Μιλάμε βέβαια για τους εργαζόμενους στον Alter και θα είναι λάθος να νομίσουμε πως το πρόβλημά τους δεν αφορά και εμάς. Αφού ξεγελάστηκαν κατά συρροή, αφού δούλεψαν απλήρωτοι για μήνες, αφού εξαντλήθηκαν σε προσπάθειες που δεν έφεραν αποτέλεσμα και αφού οι υποσχέσεις της εργοδοσίας έχασαν πια κάθε αντίκρισμα, βρίσκονται τώρα προ τετελεσμένων.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι, να αγωνιστούμε μαζί τους, να συμπαρασταθούμε. Καλό είναι να υπάρξει, όμως και έμπρακτη, υλική συμπαράσταση, γιατί το πρόβλημα είναι άμεσο και ανελαστικό. Σε αυτή την κατεύθυνση προχωρεί ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της ΕΡΤ, ώστε με την συνεισφορά όλων, να κρατήσουμε τον αγώνα τους ζωντανό

Έχει όμως, μεγάλη σημασία για όλους μας, να καταλάβουμε πως:

«το πρόβλημά τους είναι και πρόβλημά μας»

Το πρόβλημα στα media είναι ενιαίο. Οι «επιχειρηματίες» που βούλιαξαν την αγορά στον ιδιωτικό χώρο, είναι οι ίδιοι άνθρωποι (ή φερέφωνά τους) που τους είδαμε κατά καιρούς να καθορίζουν τις επιλογές της ΕΡΤ. Η νοοτροπία του γρήγορου κέρδους (της «αρπαχτής»), μαζί με τη νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων, ρήμαξαν το χώρο.

Ταυτόχρονα ρήμαξαν και τη χώρα ολόκληρη. Τα κατάφεραν και μέσα απ’ την παρεμβατικότητά τους στην πολιτική, αλλά και μέσα απ’ το χώρο των media που με την καθοδήγησή τους λειτούργησε πάνω σε όλους μας διαβρωτικά και οδήγησε στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής, την πτώση των αξιών και την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας. Κάθε έννοια ποιότητας και πολιτισμού καταλύθηκε για να δώσει τη θέση του στο ευκαιριακό, στο φτηνό, στο επιφανειακό. Οι Έλληνες, ανάξιοι πια φορείς του φωτεινότερου ρεύματος της παγκόσμιας κουλτούρας, δεν έχουμε τώρα να επιδείξουμε παρά ελαφρότητα, φτηνή μαγκιά και αφερεγγυότητα. Αξίζει λοιπόν να γίνει κατανοητό πως:

ο χώρος των media,

έχει τεράστια ευθύνη για τον ευτελισμό της δημόσιας ζωής,

την πτώση των αξιών και την κατάρρευση της κοινωνίας μας.

Ο χώρος των media είναι Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ! Για το «ζωντάνεμα» και την αναβάθμιση αυτού του χώρου πρέπει να αγωνιστούμε, με δυναμισμό, μαχητικότητα, αλλά και αλληλεγγύη.

’Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ALTER :

Email: ergazomenoialter@gmail.com

Κυρίκου Ακριβή -κινητό :6941668518

Φιλιππάκης Γιώργος -κινητό: 6948000122

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Μηλιά ΚοτσιώνηΨΗΦΙΣΜΑ

Η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ βρίσκεται στο πλευρό των 600 πλέον εργαζομένων στο τηλεοπτικό κανάλι ALTER, που παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι.

Δίνουν όλοι μαζί ενωμένοι (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί) έναν αγώνα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Είμαστε δίπλα τους, θα στηρίξουμε την οποιαδήποτε απόφαση πάρουν από τις Γενικές Συνελεύσεις τους για να μπορέσουν να φτάσουν στην τελική νίκη.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και τίμιος σε αντίθεση με την εργοδοσία που τους εμπαίζει αφού η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των εργοδοτών σε συγγενικά τους πρόσωπα μεθοδεύτηκε πριν λίγο καιρό.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ

Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μαντάς
Δεν υπάρχουν σχόλια: