Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Κέρδος στον τίτλο, χρεωκοπία στις μεθοδεύσεις


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, μπροστά στην καταχρηστικά επιχειρούμενη προσπάθεια της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» να επιβάλλει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση των αποδοχών κατά 20% στους εργαζομένους της και τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις που πραγματοποίησε, αποφάσισαν, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», από τις 18.00 της Πέμπτης, 15 Δεκεμβρίου 2011 έως τις 18.00 της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου 2011.

Οι διοικήσεις των Ενώσεων ζητούν:...

Να αποσυρθούν οι προτεινόμενες ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Να μην υπάρξει μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ».
Να επαναπροσληφθούν οι απολυθέντες συνάδελφοί μας.
Να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

2)ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

ΟΙ «ΑΠΕΝΑΝΤΙ»


Άξιος ο μισθός του! Σαν καλός – και κυρίως καλοπληρωμένος – υπαλληλίσκος, ο διευθυντής του ΚΕΡΔΟΣ Δημήτρης Ευαγγελοδήμος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να περάσει η ανάλγητη γραμμή της υπογραφής ατομικών συμβάσεων μέσα από μία πλήρη ταύτιση με την ιδιοκτησία της εφημερίδας.
Δεν έχει παρά να επισκεφθεί κανείς την ιστοσελίδα του ΚΕΡΔΟΣ (www.kerdos.gr) για να δει την αντίδραση του στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν τα σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) αντιδρώντας στην πρώτη απόλυση λόγω μη υπογραφής ατομικής σύμβασης.

Γράφει λοιπόν:

Αιφνίδια, αναιτιολόγητη και παράνομη απεργία στο «Κέρδος»

H Ενωση Συντακτών και η Ενωση Προσωπικού Ηπερησίων Εφημερίδων Αθηνών καθώς και η Ενωση Τεχνικών Τύπου προκήρυξαν 24ωρη απεργία (από 18.00 σήμερα Πέμπτη έως 18.00 της Παρασκευής) στην εφημερίδα «Κέρδος», την οποία γνωστοποίησαν δέκα λεπτά πριν από την... έναρξή της!
Η εν λόγω παράνομη και αναιτιολόγητη κίνηση γίνεται σε μια περίοδο, όπου το σύνολο των εκδοτικών επιχειρήσεων δίδει μάχη επιβίωσης, όπως άλλωστε η πλειονότητα των επιχειρήσεων της χώρας, μέσα σε μια βαθιά ύφεση και έλλειψη ρευστότητας. Και πλήττει την εφημερίδα καθώς και τους αναγνώστες - συνδρομητές της, οι οποίοι θα στερηθούν το «Κέρδος» αύριο Παρασκευή.
Η «Κέρδος Εκδοτική ΑΕ» ζητεί συγγνώμη από τους αναγνώστες της για το πρόβλημα και δηλώνει ότι θα καταβάλλει όπως πάντα κάθε προσπάθεια για να διατηρήσει την εγκυρότητα και την ποιότητα της ενημέρωσης που παρέχει, παρά τις πέραν της θελήσεώς της αντιξοότητες που προκύπτουν.
ΚΕΡΔΟΣ


Ο κατήφορος του προφανώς δεν έχει φρένο. Όμως μέχρι να φθάσει να υπογράφει ως…ΚΕΡΔΟΣ και να κρίνει παράνομες τις απεργίες, ακόμα και του σωματείου που και ο ίδιος είναι μέλος, ο εν λόγω διευθυντής έχει βεβαρυμένο πρόσφατο παρελθόν.

-Πρώτον, ως μη όφειλε, ήταν παρών στις συναντήσεις του κάθε εργαζόμενου με την διευθύνουσα σύμβουλο κατά την οποία η εταιρεία προσπάθησε να αποσπάσει τις υπογραφές τους στα κατάπτυστα ιδιωτικά συμφωνητικά.
Δηλαδή, αν και μέλος της ΕΣΗΕΑ, τάχθηκε εντελώς απροκάλυπτα στο πλευρό της εργοδοσίας, με τον συνάδελφο του, υποτίθεται, δημοσιογράφο, απέναντι.
-Δεύτερο, υιοθέτησε πλήρως τα σαθρά επιχειρήματα της εργοδοσίας ότι «η εταιρεία δεν βγαίνει χωρίς μειώσεις 20%» και ότι θα κλείσει αν οι εργαζόμενοι δεν συμμορφωθούν.
-Τρίτο και τρισχειρότερο, δεν ντράπηκε να εκβιάσει με απειλές για απόλυση αρκετούς εργαζόμενους, είπε επανειλημμένα ψέμματα ότι κάποιοι ήδη έχουν υπογράψει για να σπάσει το μέτωπο τους και δεν υπεράσπισε ούτε στο ελάχιστο τους εργαζόμενους όταν η διευθ. σύμβουλος τους κατηγορούσε για «τεμπελιά, βόλεμα και αδιαφορία» απέναντι στην εφημερίδα.
Εργαζόμενους που λόγω της συρρίκνωσης που είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό, καλύπτουν ένα, δύο και τρία ρεπορτάζ, δίνουν κείμενα σε ένθετα χωρίς έξτρα αμοιβή και πολλοί δουλεύουν στην ίδια εφημερίδα πάνω από 20 χρόνια!

Η περίπτωση του που δεν είναι βέβαια μοναδική, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη διαγραφής από τα σωματεία των διευθυντών ΜΜΕ. Ο συγκεκριμένος βέβαια πρέπει να διαγραφεί τάχιστα μετά βδελυγμίας για την πρωτοφανή στάση του απέναντι στους εργαζόμενους.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: