Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μεθοδεύουν εμπαιγμό για τα δημόσια ΜΜΕ


Από τη μια τα σενάρια για τη μετάθεση της τροπολογίας σε νομοσχέδιο το Γενάρη, με την ελπίδα να καμφθεί η αντίσταση των εργαζομένων, από την άλλη οι φήμες για άλλη τροπολογία που μαγειρεύουν κυβέρνηση και τα γιουσουφάκια της, πιο "μαζεμένη", σε συνδυασμό με την κίνηση της διοίκησης της ΕΡΤ να πάει την απεργία στα δικαστήρια, λίγο πριν την κρίσιμη ημέρα στη Βουλή, συνθέτουν ένα πολιτικό timing που κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει.

Προφανώς δεν κυριαρχεί το συνδικαλιστικό ζήτημα, αλλά το πολιτικό. Αυτή ήταν και είναι η τρόικα και οι εγχώριοι θιασώτες της, άσχετα αν κάποιοι έγιναν αλλαγή και κάθισαν στον πάγκο, ή έφυγαν για την εξέδρα, αφού τους "τελείωσε" το ασφυκτικό μαρκάρισμα των κοινωνικών αγώνων.

Έτσι θα συνεχίσουμε, σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σε όλους τους κλάδους, σε όλες τις πόλεις, σε όλες τις γειτονιές, κάνοντας υπόθεση ζωής την ανατροπή της αντικοινωνικής πολιτικής και των εγκληματικών στοιχείων που κόβουν το ρεύμα σε φτωχούς, την ώρα που παιδάκια αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της πείνας και στα νεκροταφεία, άρχισαν να κλέβουν το λάδι από τα καντήλια.

Όσοι αυταπατώνται ότι με την επίθεση στην κοινωνία θα εκπληρώσουν την πολιτική τους ματαιοδοξία, μεθυσμένοι από τα γαλόνια της εξουσίας, συνήθως λησμονούν να κοιτάξουν πίσω και να δουν ότι το σύστημα που υπηρετούν έχει και τους ρόλους της στυμμένης λεμονόκουπας. Ρωτήστε και τον Γιωργάκη, κάτι θα ξέρει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: