Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Πήραν χαμπάρι και παραέξω τον Μπόμπολα

Σύλλογος υπαλλήλων εθνικής ασφαλιστικής


http://www.syllogos.gr/main.htm

Ανακοίνωση

Οι εργασιακές σχέσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του κου Μπόμπολα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
28-12-2011


Συνάδελφοι,

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων των ΜΜΕ για τις εργασιακές σχέσεις που υπάρχουν στα μέσα ιδιοκτησίας του κου Μπόμπολα.


Προφανώς το ανώνυμο δημοσίευμα του Έθνους που αφορά την συκοφάντηση της απεργίας μας, αποσκοπεί στο να καθιερωθούν χωρίς αντιδράσεις και σε μας, οι εργασιακές συνθήκες που προσπαθεί να επιβάλει ο κος Μπόμπολας στους εργαζόμενους των επιχειρήσεών του.


21 Δεκεμβρίου 2011
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί στις εφημερίδες "ΕΘΝΟΣ", "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" και "GOAL NEWS", στο ραδιοφωνικό σταθμό "SΕΝΤRΑ FM", καθώς και στις ιστοσελίδες ιδιοκτησίας του ομίλου "ΠΗΓΑΣΟΣ" βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με την αντεργατική παράνομη και καταχρηστική προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την απειλή της απόλυσης ζητεί από όλους τους εργαζόμενους μια περαιτέρω μείωση κατά 10% των αποδοχών τους. Την ίδια στιγμή ο κ. Φώτης Μπόμπολας ως Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΙΗΕΑ υποτίθεται ότι "διαπραγματεύεται" τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ η ΕΤΕΡ βρίσκεται ήδη στον ΟΜΕΔ για τον ίδιο λόγο.
Είναι φανερό ότι από την πλευρά της εργοδοσίας δεν υπάρχει καμία διάθεση υπογραφής ΣΣΕ, αντίθετα εκείνο που επιχειρείται είναι η μετακύλιση στις πλάτες των εργαζομένων του κόστους των επιχειρηματικών επιλογών της.
Η αντοχή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, ζητούν επιτακτικά:
Να αποσυρθούν οι προτεινόμενες ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Να μην υπάρξει καμία μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών που εργάζονται στις επιχειρήσεις του ομίλου "ΠΗΓΑΣΟΣ".
Να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Να σταματήσουν κάθε ενέργεια και απειλή που δημιουργεί κλίμα φόβου και μεγάλης ανασφάλειας στους εργαζομένους και ταυτόχρονα δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για υπογραφή νέων ΣΣΕ.
Φτάνει πια. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι. Η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα. Ενωμένοι όλοι μαζί ζητάμε καμία μείωση των αποδοχών μας και καμία απόλυση.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων θα συγκαλέσουν συνέλευση όλων των εργαζομένων για να καθορίσουν τη μορφή και το είδος των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: