Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Απεργία στις 17 Ιανουαρίου από το ΕΚΑ


Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωράει το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) στις 17 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του: «Οι εργαζόμενοι της Αθήνας δέχονται ανηλεή επίθεση τόσο στο εισόδημα όσο και στις εργασιακές τους σχέσεις. Η προσπάθεια από την εργοδοσία ακύρωσης κάθε εργατικού δικαιώματος, υπαγορεύοντας στην Τρόικα και την Κυβέρνηση τις νομοθετικές ρυθμίσεις που χρειάζονται για να μας μετατρέψουν από εργαζόμενους σε δούλους, μας καθιστούν θηράματα στην ζούγκλα της κερδοφορίας τους. Αποτέλεσμα αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι οι 2 στους 5 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να εκβιαστούν για την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων.

Σε δεκάδες χώρους οι εργαζόμενοι, είναι απλήρωτοι και εκβιάζονται να αποδεχθούν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Στο χώρο του εμπορίου η εργασία εκ περιτροπής κάνει προκλητικά την εμφάνισή της στα ΝΟΤΟΣ GALERY, ALEX PAK και αλλού. Εργοδότες που συσσώρευσαν κέρδη, όπως ο κ. Λαυρεντιάδης (ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETICS), αφήνουν επιχειρήσεις στην αφάνεια, οδηγώντας τους εργαζόμενους στο σπίτι τους χωρίς καταβολή δεδουλευμένων και αποζημίωση!

Στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι συνάδελφοί μας καλούνται να αποδεχθούν μειώσεις μισθών, αλλαγή εργασιακών σχέσεων και εκβιάζονται ακόμα και με απολύσεις συνδικαλιστών. Πρώτη στο χώρο της αντεργατικής πολιτικής η εργοδοσία του ALTER όπου δεν έχει καταβάλλει δεδουλευμένα τουλάχιστον 5 μηνών και Δώρο Χριστουγέννων».

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, το ΕΚΑ τονίζει πως: «Όπλο τους σε κάθε εκβιασμό, η «δαμόκλειος σπάθη» της ανεργίας, που καθημερινά αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο αφού εκατοντάδες μικρά μαγαζιά κλείνουν και οι τράπεζες εμμένουν να μην δίνουν χρήματα στην πραγματική οικονομία ξεχνώντας την κερδοφορία των προηγούμενων ετών καθώς και την κρατική ενίσχυση! Για να διατηρήσουν την δική τους κερδοφορία προσπαθούν να συμπιέσουν το εισόδημα των εργαζομένων στο Τραπεζικό χώρο και προτείνουν ακόμα και εκ περιτροπής εργασία!

Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται οι εφεδρείες – απολύσεις και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μόνο στο ΙΓΜΕ έχουμε τις 170 απολύσεις, ενώ οι εργαζόμενοι του ΕΙΝ παραμένουν απλήρωτοι μετά την μεταφορά τους στα Πανεπιστήμια και οι υπάλληλοι των εξαγγελθέντων φορέων βιώνουν την ανασφάλεια της υλοποίησης. Όσα προαναφέρουμε και όσα ακόμα δεν είπαμε περιγράφουν την πιο ακραία έκφραση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδηγεί την κοινωνία στην φτώχεια και κάνει το κεφάλαιο και τα οικονομικά συμφέροντα πλουσιότερα και παντοδύναμα. Λογαριάζουν όμως «χωρίς τον ξενοδόχο»! . Το 2012 θα δώσουμε όλη μας την δύναμη στον αγώνα ενάντια στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και τις αντιλαικές πολιτικές κυβέρνησης και δανειστών!

Το ΕΚΑ με απόφαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής, σήμερα 29/12/2011. μετά από ομόφωνη εξουσιοδότηση του Δ.Σ για αγωνιστική κινητοποίηση στο δεύτερο 10ήμερο του Ιανουαρίου , σε συνεννόηση με τα άλλα Εργατικά Κέντρα της Περιφέρειας Αττικής με την κάλυψη της ΓΣΕΕ, προκηρύσσει 24ωρη Παναθηναϊκή απεργία στις 17/1/2012 και προγραμματίζει σειρά συνδικαλιστικών δράσεων ώστε να μαζικοποιήσει την απεργιακή κινητοποίηση.

Κανείς μόνος του – όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του ALTER, της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, της Ελευθεροτυπίας, της Γερολυμάτος Cosmetics, της Χαλυβουργίας, του Notos Gallery, του Alex Pak και του κάθε χώρου που μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα. Όλοι μαζί αλληλέγγυοι σε κάθε εργαζόμενο – άνεργο που ποδοπατάτε η ζωή του. Όλοι μαζί στις δράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: