Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΣΠΕΡΤ: αλληλεγγύη με πράξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγ. Παρασκευή, 19/12/2011

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Όλα τα σωματεία της ΕΡΤ και η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. καθώς και οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι - μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση - (πλην του ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. που θα συμμετέχει με άλλο τρόπο) αποφασίσαμε να γίνει έκτακτη εισφορά 2€ από τον κάθε εργαζόμενο της ΕΡΤ, το οποίο θα παρακρατηθεί από την επόμενη μισθοδοσία, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, για να αποδοθεί στους εργαζόμενους του ALTER και του ΞΕΝΙΟΥ (τα σωματεία τους είναι μέλη και της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), οι οποίοι έχουν 10 και 18 μήνες αντίστοιχα απλήρωτοι και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Στα πλαίσια αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά περισσότερο στον αγώνα που δίνουν, πρέπει όλοι να συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο.
Τα προβλήματα στα Μ.Μ.Ε. είναι κοινά και κοινά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να σταθούμε όρθιοι με αγωνιστικότητα και σύμπνοια απέναντι στα δικά μας προβλήματα, που όμως δεν θα μας αποπροσανατολίσουν από το σύνολο των προβλημάτων των εργαζομένων σε δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.

Όποιος εργαζόμενος αδυνατεί να διαθέσει το ποσό των 2€, να επικοινωνήσει με την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. ούτως ώστε να διευθετηθεί το θέμα (επιστροφή χρημάτων ή μη παρακράτηση).
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ήταν πάντα πρωτοπόροι στα κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα που δημιουργεί το «κεφάλαιο» και η πολιτεία, πόσο μάλλον αυτή τη μαύρη εποχή για τους εργαζόμενους και θα δώσουμε το παρόν και τώρα και στο μέλλον.
Τους συναδέλφους των παραπάνω σταθμών ALTER και ΞΕΝΙΟΥ θα επισκεφτεί κλιμάκιο της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. μαζί με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΕΡΤ, ώστε έμπρακτα να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας ηθικά και υλικά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ……….

Δεν υπάρχουν σχόλια: