Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Καζάνι που βράζει ο Κόσμος του Επενδυτή

Σε εξέλιξη συνέλευση στον Κόσμο του Επενδυτή, όπου η εργοδοσία χρωστάει μήνες δεδουλευμένων και έδωσε το μισό Δώρο Χριστουγέννων, παράλληλα εκβιάζονται οι εργαζόμενοι ότι αν προχωρήσουν σε48ωρες κυλιόμενες απεργίες, ο εργοδότης θα κλείσει την εφημερίδα.



Ανακοίνωση των εργαζομένων στον «Κόσμο του επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας BESTEND Α.Ε.



Οι εργαζόμενοι/ες στην εφημερίδα «Κόσμος του επενδυτή» καθώς και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρίας BESTEND Α.Ε., στις Γενικές τους Συνελεύσεις της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2011 και της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2012 κατέληξαν στην παρακάτω ομόφωνη απόφαση:

Επειδή ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας κ. Κ. Γιαννίκος δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εργαζόμενους τους μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011, δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εσωτερικούς εργαζόμενους με «μπλοκάκι» το δώρο Χριστουγέννων και τους μισθούς του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου 2011, δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εξωτερικούς εργαζόμενους με «μπλοκάκι» μισθούς τουλάχιστον 7 μηνών και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ενός έτους, έχει θέσει σε καθεστώς ομηρίας τους εργαζόμενους του περιοδικού «Δίφωνο», αφού με ευθύνη του δεν κυκλοφορεί τους τελευταίους 2 μήνες, ενώ οι εργαζόμενοί του, προσέρχονται στην εργασία τους κανονικά (δεν είναι απολυμένοι και παραμένουν απλήρωτοι), καταστρατηγεί συστηματικά τα χρονοδιαγράμματα πληρωμής των δεδουλευμένων μας στα οποία ο ίδιος δεσμεύεται και επειδή η τακτική της διολίσθησης της πληρωμής δεδουλευμένων έχει αναδειχθεί σε πάγια τακτική των εργοδοτών στο χώρο του Τύπου -μεταξύ αυτών και του κ. Γιαννίκου, όπως απέδειξε η εμπειρία του καναλιού Alter- οδηγώντας τους σε καθεστώς ομηρίας και εξαθλίωσης.



Προχωρούμε σε δύο σαρανταοχτάωρες απεργίες, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, διεκδικώντας:

Την άμεση καταβολή ενός μισθού μέχρι και την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Την τήρηση ενός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.



Εκφράζουμε την ενωτική μας διάθεση και αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε όλα μας τα δικαιώματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Alter, της «Ελευθεροτυπίας» και όλου του Τύπου που μαζί με εμάς βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια και υφίστανται την εργοδοτική αυθαιρεσία και δηλώνουμε ότι θα δώσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση.



Αθήνα 2 Ιανουαρίου 2012



Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον «Κόσμο του επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας BESTEND

Δεν υπάρχουν σχόλια: