Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση της Ομάδας Μεταφραστικών Γραφείων του ΣΜΕΔ [Τρίτη 10/1, 7 μ.μ.]


Εικόνα: Στάθης Σ.


Όσοι εργαζόμαστε για μεταφραστικά γραφεία ζούμε μια ακραία επίθεση στους όρους και τις συνθήκες εργασίας μας:

• κατακόρυφη μείωση των αμοιβών σε εξευτελιστικά επίπεδα,
• καθυστέρηση ή ακόμα και μη πληρωμή των δεδουλευμένων μας (με επακόλουθο, μεταξύ των άλλων, και την αδυναμία μας να καταβάλουμε τις εισφορές μας στον ΟΑΕΕ),
• εκβιαστική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, αντί του ΙΚΑ, για τους συναδέλφους που δουλεύουν ως «εσωτερικοί» σε εταιρείες,
• απλήρωτη εργασία με τη μεθόδευση της «πρακτικής άσκησης» για τους νέους συναδέλφους…
• και όλα αυτά τη στιγμή που το κράτος επιβάλλει μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, τέλος επιτηδεύματος που για το 2012 θα φτάσει τα 500 ευρώ, εισφορά «αλληλεγγύης» και μια σειρά άλλα φορολογικά μέτρα με διακηρυγμένο στόχο να πατάξει τους «φοροφυγάδες μπλοκάκηδες».

Οι μεταφραστικές εταιρείες λειτουργούσαν ανέκαθεν ασύδοτα, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη από την εργασία μας. Στις παρούσες συνθήκες της γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης, μεταφέρουν σε εμάς όλο το βάρος προκειμένου να διατηρήσουν αμείωτη την κερδοφορία τους.

Δυστυχώς, όπως έχουμε παρατηρήσει και στο παρελθόν (Μεταφραστές και μεταφραστικά γραφεία: Μια σχέση προς διερεύνηση), η συλλογική κινητοποίηση όσων εργαζόμαστε για μεταφραστικές εταιρείες παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι ο κατακερματισμός μας αποτελεί την καλύτερη προϋπόθεση για την αύξηση των κερδών των μεταφραστικών εταιρειών και τη δική μας εξαθλίωση.

Για να αντισταθούμε στην ολοένα εντεινόμενη εκμετάλλευση της εργασίας μας, πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συγκεκριμένες δράσεις. Γι’ αυτό θεωρούμε επιτακτικό να λειτουργήσει η μόνιμη και ανοιχτή Ομάδα Μεταφραστικών Γραφείων που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του Συλλόγου μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται για μεταφραστικά γραφεία, «εξωτερικούς» και «εσωτερικούς», καθώς και όλους τους νέους συναδέλφους που εξαναγκάζονται να παρέχουν δωρεάν εργασία σε τέτοιες εταιρείες μέσω «πρακτικής άσκησης», στην πρώτη συνάντηση της Ομάδας Μεταφραστικών Γραφείων του ΣΜΕΔ για το 2012,

την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012,
στις 7:00 μ.μ.,
στα γραφεία του Συλλόγου
(Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη, Νεάπολη Εξαρχείων)


--
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη
Αθήνα

Τ.Θ. 21028
Αθήνα 11410

Τηλ. Επικοινωνίας: 6982561146

Δεν υπάρχουν σχόλια: