Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Αποτελέσματα στην ΕΣΗΕΜΘ


αναδημοσίευση από το blog του Ασύνταχτου Τύπου



Λίγο πολύ αναμενόμενο το αποτέλεσμα της κάλπης στις σημερινές εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Πρώτη δύναμη η τρόικα του συμμαχικού στρατοπέδου της «Δημοσιογραφικής Ενότητας – Προοπτική» από αποτελείται από την «Δημοσιογραφική Ενότητα» (Βοιτσίδης- Γουσιδικοί), την «Προοπτική» (Φωκιανίδης, Καρράς κ.α) και της διάσπασης της παράταξης «Δημοσιογράφοι Τώρα» που στο σχήμα εκπροσωπήθηκε κυρίως από τον Β. Κοντογουλίδη, απέσπασε την μερίδα του λέοντος με 366 ψηφοδέλτια: 6 έδρες
Δεύτερη δύναμη ο «Ασύνταχτος Τύπος» καταμέτρησε 71 ψηφοδέλτια στην κάλπη: 1 έδρα
Τρίτη δύναμη, οι «Δημοσιογράφοι Ανανέωση –Τώρα» (Αδάμ –Ασπροπούλης- Μποζίνη κ.α) 67 ψηφοδέλτια: 1 έδρα
Τέταρτη δύναμη η Ενωτική Πρωτοβουλία ( το λεγόμενο «ερτικό» σχήμα των Ντόζη- Γιαννούλη κ.α) με 66 ψηφοδέλτια: 1 έδρα.
Οι ανεξάρτητοι Α. Ανανιάδου (ΠΑΜΕ) με 19 ψηφοδέλτια και ο Δ. Λουκάς με 2 ψηφοδέλτια δεν εξελέγησαν.

Ψήφισαν τα 601 από τα 799 μέλη.

Απολογισμός…

Η πρώτη εντύπωση είναι πράγματι αρνητική. Όμως αυτό αφορά κυρίως τις άλλες «μικρές παρατάξεις» και όχι τον Ασύνταχτο Τύπο. Αυξήσαμε την δύναμη μας από 54 σε 71 ψηφοδέλτια και για δεύτερη συνεχή διετία το σχήμα θα εκπροσωπηθεί στο δ.σ. Δώσαμε την μάχη σε αντίξοες και καταπιεστικές συνθήκες, κόντρα σε παραδοσιακούς μηχανισμούς και κομματικές γραμμές που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να επιβάλουν την γνωσή πλειοψηφία. Η τρόικα του συμμαχικού φιλοκυβερνητικού σχήματος στηρίχθηκε από δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στο ΣΥΝ και κατόρθωσε να αποσπάσει ένα αριθμό ψηφοδελτίων που πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι πρωτοφανές. Ωστόσο είναι εξηγήσιμο και κατανοητό. Δεν ήρθε από το πουθενά ούτε υπήρξε «παρθενογένεση». Υπήρξε συρραφή και απόλυτος συντονισμός για να ελεγχθεί ο χώρος.

Εμείς δεν περιμέναμε να πετύχουμε την επίθεση στα χειμερινά ανάκτορα, ούτε να ανατρέψουμε την συμμαχία της τριαδικής πλειοψηφίας, η οποία στο διοικητικό συμβούλιο θα διαθέτει συνολικά 7 έδρες καθώς το «ερτικό» ψηφοδέλτιο είναι απόλυτα συνδεδεμένο και συντονισμένο με την Δημοσιογραφική Ενότητα και την Προοπτική. Άλλωστε στις προηγούμενες εκλογές η «Ενωτική Πρωτοβουλία» προέκυψε από διάσπαση της Δημοσιογραφικής Ενότητας και μετά από συνεργασία με την «Προοπτική» των συνασπιστών. Η τελευταία είναι η κερδισμένη καθώς στο νυν δ.σ. θα εκπροσωπηθεί με τρεις εκπροσώπους. Στο προηγούμενο διέθετε έναν.
Κοντολογίς οι εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ κατέγραψαν μία σαφή πλειοψηφία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτά το επόμενο διάστημα το οποίο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα θα τα βρούμε μπροστά μας.

Εμείς ως Ασύνταχτος Τύπος λέμε ότι σταθήκαμε όρθιοι σε μία σκληρή αναμέτρηση, είχαμε αύξηση ποσοστών και θα είμαστε παρόντες στο επόμενο δ.σ με την ίδια κριτική και αγωνιστική διάθεση.
Ευχαριστούμε όλους και όλες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και τους λέμε ότι θα ξανασυναντηθούμε στις δράσεις εντός και εκτός Ένωσης.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Ασύνταχτος Τύπος μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί, θα καθορίσει τη στάση και την εκπροσώπηση του στο δ.σ.
Δεν τελείωσε τίποτα. Τώρα όλα αρχίζουν

Ενώσεις των Συντακτών και Όχι των διευθυντών, των εκδοτών και των κομματικών εντεταλμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια: