Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Χρήσιμες συγκρίσεις


Σικάγο 1886, τότε που:
Δεν έψαχναν αφορμές για να ξεκόψουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και να υποστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.
Δεν έψαχναν δικαιολογίες και δεν κυνηγούσαν αργομισθίες, pay roll, αποκλειστικές συμβάσεις, golden συμβόλαια, γραφεία τύπου σε τράπεζες και πολυεθνικές και προϊσταμενιλίκια.
Δεν περίμεναν από τα ΜΜΕ (ιδίως τα ηλεκτρονικά, που τότε δεν υπήρχαν) να προβάλλουν τους αγώνες τους, γιατί ήξεραν ότι οι κοινωνικές συμμαχίες, το δίκιο και η αλληλεγγύη, το κερδίζουν με δράση και όχι από το δελτίο των 8, ή έστω για την εποχή, από την όποια εφημερίδα.
Δεν στήριζαν την επιτυχία της κινητοποίησης σε συνεργεία πληρωμένων αφισοκολλητών, δεν έδιναν για κατασκευή τα πανό τους σε ειδικά γραφεία, δεν περίμεναν από ραδιοφωνικά σποτ να τους προπαγανδίσουν τα αιτήματά τους.
Ήθελαν όμως και πάλεψαν στα σοβαρά, χωρίς δισταγμό και αναστολές.
Και όμως και αυτοί και πολλοί άλλοι, κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες από τις σημερινές, κέρδισαν κατακτήσεις για όλες τις επόμενες γενιές, που σήμερα οι πολιτικά χρεωκοπημένοι στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες θέλουν να τις πάρουν πίσω, με τη βοήθεια και τις πλάτες μιας άτολμης και πανικόβλητης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (και στα ΜΜΕ και ευρύτερα).
Μπορούμε με τη δράση μας να τους σταματήσουμε.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: