Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Μπόμπολας: Θα συνεχίσω στο δρόμο των απολύσεων

Φωτο από την απεργιακή περιφρούρηση στον Πήγασο στις 30 Σεπτέμβρη.

"Το πρόγραμμα των απολύσεων εργαζομένων για εξοικονόμηση κόστους θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα για ένα τρίμηνο στον Πήγασο".
Αυτό είπε ο Μπόμπολας σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΕΠΗΕΑ. Με ύφος Βοναπαρτικό είπε πως "ό,τι και να κάνετε εγώ θα προχωρήσω" εκβιάζοντας με τη γνωστή μπλόφα ότι εάν διαμαρτυρηθείτε και βάλετε σε κίνδυνο την εργασιακή ειρήνη θα απειλήσετε την ύπαρξη της εταιρείας.
Με διάφορα εκβιαστικά διλήμματα, "είτε αποδέχεστε τις επιθέσεις, είτε θα το πληρώσετε χειρότερα" ήταν αδιάλλακτος, όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΠΗΕΑ σε συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων που έγινε αμέσως μετά τη συνάντηση.
Οι εκπρόσωποι της ΕΠΗΕΑ είπαν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν ΔΣ και θα κουβεντιάσουν τους τρόπους αντιμετώπισης.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι κουβέντιαζαν ότι τα αντανακλαστικά της ηγεσίας της ΕΠΗΕΑ είναι πίσω από τις περιστάσεις και ότι χρειάζεται απεργιακή δράση, που μπορεί να συντονιστεί και με άλλα μαγαζιά.
Τονίστηκε ότι οι στεγνές επιθέσεις Μπόμπολα δεν διαφέρουν στα επιχειρήματα και τη φρασεολογία άλλων εργοδοτών (π.χ. Ψυχάρης (ΔΟΛ), Σαραντόπουλος (Απογευματινή) και στο Alter), καθώς και ότι οι μειώσεις προσωπικού που σχεδιάζει δεν αφορούν μόνο τους διοικητικούς...

Χρειάζεται άμεσα προκήρυξη απεργιών. 24ωρων ή 48ωρων επαναλαμβανόμενων, όπως στο ΔΟΛ, που θα πιέσουν και την ΕΣΗΕΑ, αφού οι δημοσιογράφοι στη βάση είναι στο πλευρό των διοικητικών και των τεχνικών, οι κορυφές βάζουν τρικλοποδιές.
Ετσι μπορούμε να στρέψουμε το "πριόνι" στην αντίθετη κατεύθυνση. Οσο κι αν εμφανίζονται δυνατοί, στη πραγματικότητα είναι τόσο αδύναμοι από την κρίση. Γι' αυτό λυσσάνε να τη ρίξουν στις πλάτες μας. Γι' αυτό καταφεύγουν σε ψευτιές, μπλόφες και ωμούς εκβιασμούς.
Οταν η εργοδοσία λέει θα συνεχίσω στο δρόμο των απολύσεων, να της πούμε ότι τότε θα πρέπει να περάσει από το δρόμο των απεργιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: