Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Απογευματινή: κατεβάζουν τους γενικούς διακόπτες



...αναδημοσίευση από το blog των συναδέλφων της Απογευματινής...

Με “τσαμπουκάδες”, που θυμίζουν άλλες... αλήστου μνήμης εποχές, επιχειρεί η διοίκηση της “Απογευματινής ΑΕ” να εξοντώσει ηθικά τους 130 εργαζόμενους. Ανθρώπους που ούτως ή άλλως είμαστε απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ με την αίτηση πτώχευσης η διοίκηση της επιχείρησης προσπαθεί να μας αναγκάσει σε εθελούσια έξοδο. Επειδή όμως οι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείψαμε το καράβι, ούτε πρόκειται φυσικά να παραιτηθούμε από τα νόμιμα δικαιώματα μας, πρόσωπο το οποίο φέρεται να έχει εξουσιοδοτηθεί από τη διοίκηση της “Απογευματινής ΑΕ” ήρθε σήμερα το πρωί στην εφημερίδα για να... κατεβάσει το γενικό!
Το εν λόγω άτομο, “γνωστός- άγνωστος” συνταξιούχος, εμφανίστηκε στην εφημερίδα νωρίς το πρωί και λίγο μετά τις 10 άρχισε να αφαιρεί τις ασφάλειες του ηλεκτρικού ρεύματος. Και αυτό υποτίθεται με εντολή του διευθύνοντα συμβούλου της “Απογευματινή ΑΕ” κ.Κώστα Σαραντόπουλου. Προφορική εντολή εννοείται, καθώς για άλλη μία φορά η διοίκηση της εφημερίδας αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε γραπτή εξουσιοδότηση, ώστε να μην υπάρχουν τεκμήρια των πρακτικών της.
Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή αποσκοπούσε στον εκφοβισμό των 130 εργαζόμενων, που αναζητούμε τρόπο να εκδώσουμε έστω ένα αποχαιρετιστήριο φύλλο, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε για να σταματήσει η ηλεκτροδότηση ενός κτιρίου απαιτείται διακοπή της σύμβασης με τη ΔΕΗ, αφού οι ασφάλειες εύκολα επανατοποθετούνται. Είναι προφανές επίσης ότι η διοίκηση της επιχείρησης τρομοκρατήθηκε από την ανακοίνωση του Ιδρύματος Μπότση (στο οποίο ανήκει το ιστορικό κτίριο της Φειδίου) ότι τα γραφεία της εφημερίδας είναι στη διάθεση των εργαζόμενων. Εξίσου προφανές είναι όμως ότι ενέργειες τέτοιου είδους όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά μας γεμίζουν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Οι πρακτικές αυτές θα καταγγελθούν στη Δικαιοσύνη, καλούμε όμως έστω και αυτή την ύστατη στιγμή τη διοίκηση της “Απογευματινή ΑΕ” να αλλάξει στάση, και να δείξει εμπράκτως πνεύμα συνεργασίας μαζί μας, ώστε να σωθεί αυτή η ιστορική εφημερίδα.




Οι εργαζόμενοι στην ''Α''

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τις απεργίες τις ξέχασαν τελικά εκεί στην Ακαδημίας;
Έχετε καμία ενημέρωση;

Financial Crimes είπε...

Όχι δεν μας κάνουν παρέα. Περιμένουμε να μάθουμε κι εμείς.

Unknown είπε...

Είδαμε στο blog σας ότι έχετε ακόμα αναρτημένες αυτές τις συκοφαντικές καταγγελίες του κύριου Θωμά Σίδερη. Σας πληροφορούμε ότι μέσα από νόμιμες και δικαστικές διαδικασίες ο κύριος Σίδερης δήλωσε ενυπογράφως παρουσία των δικηγόρων μας και του δικού του ότι όσα έγραψε ή δήλωσε είναι ΑΒΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΗ και για αυτό υποχρεούται να αποσύρει αυτές τις δηλώσεις από όποια ΜΜΕ συνεργάζεται.
Με λύπη μας βλέπουμε ότι συνεχίζεται να έχετε αναρτημένα αυτά το δυσφημιστικά άρθρα. Φαίνεται ότι ο κύριος Σίδερης δεν σας έχει ενημερώσει.
Σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότι αν δεν τα κατεβάσετε μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον του blog σας για να προστατεύσουμε την εταιρεία μας και το όνομά μας . Ήδη έχουμε ειδοποιήσει και το Google ότι έχετε άρθρα με συκοφαντικό περιεχόμενο
Ευχαριστούμε
Portolanos Films
Μαρία Γεντέκου - παραγωγός