Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Παράσταση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ





Παράσταση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησαν δεκάδες εργαζόμενοι στο ΔΟΛ (διοικητικοί και δημοσιογράφοι), αλλά και συμπαραστάτες τους από άλλα ΜΜΕ. Αίτημα ήταν η συντονισμένη κινητοποίηση των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ ενάντια στα πρωτοφανή περιστατικά τραμπουκισμού σε βάρος συνδικαλιστών από εργοδοσία και ένοπλους φουσκωτούς. Αρκετοί εργαζόμενοι μίλησαν, όλοι στο ίδιο κλίμα της κλιμάκωσης και ακολούθως συνεχίστηκε η συνεδρίαση, με τους εργαζόμενους να περιμένουν τις αποφάσεις της.
Για την Τρίτη 23 Νοεμβρίου προετοιμάζεται συναυλία αλληλεγγύης (περισσότερα από αύριο).
....εργοδοτική γλίτσα...
διάφοροι ρουφιάνοι διαδίδουν ότι η ανάκληση των πέντε απολύσεων από τις 16 που έγιναν το Σάββατο, έγινε διότι οι απολυθέντες ήταν φίλοι με συνδικαλιστές (της βάσης) και στη θέση τους θα απολυθούν άλλοι. Εμετικό κόλπο και αποτυχημένη προσπάθεια να πλήξουν το συνδικαλισμό βάσης, οι φίλοι των κουμπουροφόρων.
H συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεχίζεται στις 10.30πμ της Τετάρτης. Ελπίζουμε να αξίζει τον κόπο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά το διασπαστικό ρουφιανιλίκι των εργοδοτικών περί δήθεν λιστών και σωτηρίας ημετέρων έχει βρει τόπο σε αρκετούς αδαής.

Είναι επιτακτική ανάγκη να απαντηθεί άμεσα αυτό για να μη συνεχίσει να σέρνεται αυτή η ανήθικη φημολογία στα γραφεία.

Financial Crimes είπε...

H καλύτερη απάντηση είναι ο εργασιακός βίος και η πολιτεία του καθενός, αν υπάρχουν σήμερα στο ΔΟΛ "αγαθοί", με όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και "τρώνε" τέτοιες φόλες, σύντομα θα προσγειωθούν απότομα όταν χτυπήσει το τηλέφωνό τους και θα ενημερωθούν από την εργοδοσία να περάσουν από το λογιστήριο. Η προσποίηση ότι αποδέχονται τέτοια "επιχειρηματολογία" δε σημαίνει ότι εξασφάλισαν μακροημέρευση σε ένα μαγαζί που δηλώνει ότι δεν σταμάτησαν οι απολύσεις. Ενήλικα άτομα είναι και στη ζωή κάθε επιλογή τη βρίσκει κανείς μπροστά του.