Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στον ΔΟΛ


στις εκλογές για εργασιακό εκπρόσωπο
Με απροκάλυπτο τρόπο προσπαθεί η εργοδοσία στον ΔΟΛ να καθορίσει την εκλογή του εκπρόσωπου των διοικητικών υπαλλήλων στον οργανισμό. Οι εκλογές αυτές, γίνονταν παραδοσιακά απο τον απερχόμενο εκπρόσωπο στον χώρο δουλειάς του, όπου περνούσαν όλοι οι εργαζόμενοι του διοικητικού προσωπικού και ψήφιζαν τον εκπρόσωπό τους.
Ομως οι μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν στον ΔΟΛ το προηγούμενο διάστημα ενάντια στις απολύσεις και η δράση της εργασιακής επιτροπής έχουν "γεμίσει" με ανασφάλεια της διοίκηση του οργανισμού. Ο κος Ψυχάρης κάλεσε τον απερχόμενο εκπρόσωπο Π.Σ. στο γραφείο του για να πεί ότι δεν είναι σωστός ο χώρος που επέλεξε για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, άκουσον άκουσον γιατί μπορεί να περάσει κανένας "εξωσχολικός" και να ρίξει κανένα φάκελο με βόμβα, είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να ψηφίσει και να αλλοιωθεί έτσι το αποτέλεσμα.
Η διοίκη του οργανισμού νοιάζεται για το να μην κινδυνέυσουν οι εργαζόμενοι της και γι' αυτό απέλυσε 40, για να μείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και τους πατήσει κανένα αυτοκίνητο. Επίσης δείχνει ότι νοιάζεται και για την τήρηση των δημοκρατικών λειτουργιών του σωματείου της ΕΠΗΕΑ, και μάλλον γι' αυτόν τον λόγο την πήγαινε την ΕΠΗΕΑ στα δικαστήρια την περίοδο των κινητοποιήσεων και έβγαζε παράνομες όλες τις απεργίες.
Πέρα απο την πλάκα όμως πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στην ελέυθερη συνδικαλιστική δράση και χρειάζεται την καταγγελία όλων των συνδικαλιστικών φορέων, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΣΗΕΑ, του διασωματειακού του Εργατικού κέντρου, της ίδια της ΓΣΕΕ
Γιατί αυτό που προσπαθεί να προλάβει η διοίκηση του ΔΟΛ είναι να μην εκλεγούν σαν εκπρόσωποι των υπαλλήλων αγωνιστες και αγωνίστριες εργαζόμενοι/ες που πρωταγωνίστησαν στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος αλλά κάποιοι νενέκοι απεργοσπάστες που προωθεί η ιδια.
Είναι μάχη για την υπεράσπιση του συνδικαλισμού στον ΔΟΛ ενόψη του νέου κύκλου αντιπαράθεσης που θα εξελιχτεί το επόμενο διάστημα για τις απολύσεις που θέλει να κανει η εργοδοσία.
Θέλουν να ξεμπερδεύουν με την εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ και να βάλουν στη θέση του εκπρόσωπου των υπαλλήλων έναν "αχυράνθωπο" της διοίκησης που θα λέει ναι σε ότι λέει ο Ψυχάρης και θα σαμποτάρει τον αγώνα. Στο χέρι των εργαζόμενων του ΔΟΛ είναι να ακυρώσουν στην πράξη αυτά τα σχέδια και στο χέρι όλων μας είναι να καταγγείλουμε αυτήν την εργοδοτική παρέμβαση και να στηρίξουμε τον συνδικαλισμο απο τα κάτω στον ΔΟΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: