Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Τηλεπωλήσεις και απολύσεις στο «9»

Γράψτε κάτι και για το κύμα φυγής - για το οποίο τίποτα μέχρι στιγμής δεν έχει γραφτεί - στον όμιλο 9 του Κοντομηνά. Εντός του Ιουνίου περί τους 30 δημοσιογράφους που είχαν πάει με μεταγραφές στο Κανάλι 9 για να το μετατρέψουν σε οικονομικό Μέσο, ενημερώθηκαν πως οι συμβάσεις τους (όλοι με μπλοκάκια) λήγουν καθώς ο σταθμός θα μετατραπεί σε ...ψυχαγωγικό. Το ίδιο συνέβη και στο Ράδιο 9.
Ο διευθυντής μάλιστα του σταθμού και γνωστό πρωτοπαλίκαρο του Κοντομηνά Μάνος Κακλαμάνος ξεκίνησε άμεσα casting με μαθητές του τμήματος ΜΜΕ του Παντείου με στόχο να βρει "νέα ταλέντα", τα οποία φυσικά δεν θα αμείβονταν αφού θα έκαναν πρακτική.
Ουσιαστικός βέβαια στόχος του Κοντομηνά και της κόρης του που στα 45 της αποφάσισε να εργαστεί για πρώτη φορά στη ζωή της ξηλώνοντας από την εργασία τους τόσους επαγγελματίες, δεν ήταν φυσικά το Κανάλι να γίνει ψυχαγωγικό αλλά να μετατραπεί σε ένα επιπλέον (από τα ήδη πολλά) κανάλια τηλεπωλήσεων. Δηλαδή με τις συχνότητες του ελληνικού λαού, οι όποιοι Κοντομηνάδες, Βρυώνηδες και λοιποί, κονομάνε, δίχως να εκπέμπουν ποιοτικό πρόγραμμα. Κι όλα αυτά δίχως παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ αλλά και του ΕΣΡ που βλέπει το μιντιακό τοποίο στα περιφερειακά κανάλια να εξελίσσεται σε ένα απέραντο παζάρι.

Θα πρέπει επίσης να πούμε, πως ενώ δεκάδες συνάδελφοι έμειναν εκτός δουλειάς σε κρίσιμη περίοδο (αρκετοί μάλιστα από αυτούς άφησαν άλλες εργασίες πέρυσι για να στελεχώσουν το Κανάλι 9), την ίδια στιγμή ο Κοντομηνάς ανακοίνωνε τη μεταγραφή του γνωστού για τις εις βάρος τυο καταγγελίες από συναδέλφους πρώην εργαζόμενου στον ΟΔΔΗΧ επί ημερών Πέτρου Δούκα Γιάννη Παπαγιάννη. Θα πρέπει να τονίσουμε πως και στο Ράδιο 9 έληξαν απότομα όλες οι συμβάσεις δίχως να δωθεί καμία εξήγηση και με την ευθύνη της κυρίας "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" Ξηνταράκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: