Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Θέλεις αναβάθμιση? Κάνε προσλήψεις ανέργων !!

Ενδιαφέρουσα ήταν η αναφορά του κ. Μόσιαλου σε συνέντευξή του στον Σκάι, για το site της ΕΡΤ, που υστερεί και πρέπει να αναβαθμιστεί. Αφήνουμε το τεχνικό μέρος για μετάδοση web tv των προγραμμάτων της ΕΡΤ, που προφανώς πρέπει να γίνει και να προσεγγίσουμε το δημοσιογραφικό του μέρος.

Πρώτα το συμπέρασμα και μετά τα στοιχεία: Για να αναβαθμιστεί δημοσιογραφικά το site που είναι υποστελεχωμένο χρειάζονται επιπλέον άτομα. Προσλάβετε λοιπόν από τη μεγάλη λίστα των ανέργων του κλάδου μας, που δυστυχώς μεγαλώνει συνεχώς.


Η αλήθεια σε αριθμούς για τη στελέχωση του site:


Γενική ειδησεογραφία: 15 άτομα, εκ των οποίων οι 2 συμβασιούχοι (μείον δύο με άδεια τοκετού, μια ήδη και μια σύντομα) 13, (μείον ένας με χρέωση ειδικών θεμάτων), μας μένουν 12 για το διάστημα 8πμ έως 12 τα μεσάνυχτα. Για το διάστημα μεσάνυχτα έως 8πμ, δεν υπάρχει προβλεπόμενο κονδύλι για νυχτερινή βάρδια.
Από τους 12, μείον (αυτές τις ημέρες), 1 με αναρρωτική και 4 με κανονική άδεια, μας μένουν 7-8 για όλη την ημέρα.

ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ
Δύο το πρωί 8-14
Ένα άτομο 9-15
Ένα άτομο 10-16
Δύο άτομα 14-20
Ένα άτομο 16-22
Ένα άτομο 18-24

Ας φανταστούμε να τύχει κάποιο οικογενειακό πρόβλημα, ή να αρρωστήσει κάποιος από τις μονομελείς βάρδιες ή σε μονομελή βάρδια να συμβούν ταυτόχρονα πολλά σημαντικά γεγονότα.


Αθλητικά (εκτός των προαναφερόμενων βαρδιών και αριθμών): δύο άτομα για όλη την ημέρα από τις 8πμ έως τα μεσάνυχτα και τα Σαββατοκύριακα, εδώ τι να πει κανείς, δεν φτάνουν ούτως ή άλλως. Με χορήγηση ρεπό για εργασία το Σαββατοκύριακο, μια κανονική άδεια, μια ασθένεια και πρακτικά διαλύεται η ροή αθλητικών ειδήσεων.


Μεταφραστικό τμήμα: 1 άτομο, ενώ το 2009 υπήρχαν 4 άτομα (ακόμα ένας αορίστου χρόνου που απεβίωσε και δεν αντικαταστάθηκε προ του μνημονίου και δύο συμβασιούχοι που "κόπηκαν").

Να προσθέσουμε ότι εκτός της «αθηναϊκής» δημοσιογραφικής ομάδας, το site ενημερώνουν με σημαντική τοπική ειδησεογραφία αρκετοί συνάδελφοι από τις επαρχιακές ΕΡΑ, ενώ τους τελευταίους μήνες το τεχνικό τμήμα έχει να παρουσιάσει ένα τιτάνιο έργο επίλυσης δυσλειτουργιών χρόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: