Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Να ποιοί επιτίθενται στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ






Στην ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ εκτός από όσους εξέφρασαν κριτικές στο σχέδιο Μόσιαλου για την ΕΡΤ (αλλά ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο για να μην ξεχνιόμαστε) υπήρξαν και υποστηρικτές. Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ: «Άλλοι βουλευτές του ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ στήριξαν τις προτάσεις του υπουργού Επικράτειας. Η Χαρά Κεφαλίδου είπε ότι βρέθηκε και ένας υπουργός να προχωρήσει τα πράγματα γρήγορα και να κάνει αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός και ορισμένοι διαμαρτύρονται.Ο Πυθαγορας Βαρδικος είπε πως πρέπει να προχωρήσουμε με ακόμη πιο γρήγορα βήματα ενώ ο Συμεών Κεδίκογλου ζήτησε να σταματήσει η διγλωσσία. Από τη μια λέτε ότι αργήσαμε και από την άλλη λέτε στον υπουργό να μην προχωρήσει.».

Ποιό είναι το who is who, όσων θέλουν να απαξιωθεί η ΕΡΤ?

Επισυνάπτουμε υλικά από τα τελευταία «κατορθώματα» του βουλευτή του νομού Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι), Πυθαγόρα Βαρδίκου.
Ο κ. Βαρδίκος αποδοκιμάστηκε αγρίως το καλοκαίρι στην Ικαρία, τόσο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά από επιστημονικό συνέδριο, όσο και την επομένη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του νησιού, το 1912. Μπορείτε να δείτε φωτο και βίντεο, εδώ. Εκτός του γενικού πολιτικού κλίματος, είχε επισκεφτεί το νησί και είχε δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει διοικητική συγχώνευση του νοσοκομείου, ενώ τελικά συγχωνεύεται με αυτό της Σάμου. Επόμενο ήταν να τον περιμένουν και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο για να διαμαρτυρηθούν. Φεύγοντας από το νησί έβγαλε ανακοίνωση, ότι όσοι τον αποδοκίμασαν ήταν ψευτόμαγκες και πλούσιοι (είναι της σχολής Πάγκαλου) για να εισπράξει απάντηση από τον τοπικό πληθυσμό, με ρίμα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Στη Σάμο, του ετοίμαζαν χουνέρι οι ταξιτζήδες, που εισέβαλλαν στο γραφείο του και έγινε το έλα να δεις.
Πριν τα θερμά επεισόδια, ο κ. Βαρδίκος είχε δηλώσει στη ΝΕΤ, ότι οι Έλληνες τα προηγούμενα χρόνια ζούσαμε μέσα στην ευμάρεια και το πληρώνουμε τώρα, αναγκάζοντας πολιτικούς φορείς να διαμαρτυρηθούν και πολίτες να αγανακτήσουν, γιατί ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί.
Επιρρεπής στις γκάφες, αναδεικνύεται στον Γκούφη της πολιτικής, θαυμάστε ένα δελτίο του, που βγήκε όταν σηκώθηκε (κι άλλη) θύελλα διαμαρτυριών από τη μπούρδα που είπε.

Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος
Βουλευτής Ν. Σάμου - ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Αθήνα, 29 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου
Στη σημερινή εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της ΝΕΤ και σχετικά με την ανοιχτή επιστολή της κόρης του συνθέτη Μάνου Λοϊζου προς τον πρωθυπουργό με την οποία δηλώνει ότι απαγορεύει στο εξής να ακούγεται το τραγούδι «Καλημέρα ήλιε» ως ύμνος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερα μεταξύ άλλων τα εξής: «Θα μπορούσε να είναι ένα σαχλό τραγουδάκι, αν το ΠΑΣΟΚ δεν το είχε «χρησιμποποιήσει». Τα τραγούδια δεν «ανήκουν» καν στους συνθέτες τους, πόσο μάλλον στους κληρονόμους αυτών. «Ανήκουν» σε όλους όσοι τα αγάπησαν και τα τραγούδησαν. Το τραγούδι αυτό είναι συνδεδεμένο με τα νιάτα μου». Έκανα λάθος που χρησιμοποίησα το επίθετο «σαχλό». Το σωστό και σύμφωνο άλλωστε με όσα ανέφερα στην εκπομπή θα ήταν το επίθετο «απλό».




...και βουλευτής και ΒΟΛΕΥτής...


Μπορεί να ψηφίζει συρρικνώσεις εισοδημάτων και δικαιωμάτων για όλους τους εργαζομένους, αλλά το οικογενειακό εισόδημα, όχι μόνο δεν το συρρικνώνει, αλλά το "αυγαταίνει" που λέμε και στα χωριά. Πού είπαμε ότι εργάζονται τα δύο βλαστάρια του κ. Βολευτή? Για ψάξτε λίγο το διαδίκτυο, μην τα θέλετε όλα στο πιάτο...







Δεν υπάρχουν σχόλια: