Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6932036696 & 6932284573
semmel@hotmail.gr

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Το ΣΕΜΜΕΛ ανταποκρινόμενο στην απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους κάθε ειδικότητας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κλαδική απεργία από τις 6 π.μ. της Τρίτης 18ης μέχρι και τις 6 π.μ. της Τετάρτης 19ης Οκτωβρη ενάντια στην απόλυτη εξαθλίωση που μας επιβάλλουν η εργοδοσία με την κυβέρνηση και με τις εντολές της τρόικας και του ΔΝΤ.
Ο κλάδος μας πανελλαδικά δέχεται ανηλεή επίθεση και μετρά πληγές τόσο από την εργοδοσία με μαζικές απολύσεις που δημιουργούν στρατιές ανέργων, με αυθαίρετες μειώσεις μισθών, με εξαναγκασμό σε υποαπασχόληση (4ωρα) και με μετακύλιση του κόστους ασφάλισης στον εργαζόμενο (μπλοκάκι), όσο και από την κυβέρνηση με τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και με τα χαράτσια της Έκτακτης Εισφοράς και του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Λέσβου βιώνουμε στην πλειοψηφία μας το τελευταίο διάστημα καθυστερήσεις στην καταβολή των πληρωμών μας και συνεχείς μεταβολές των εργασιακών σχέσεων, ενώ καραδοκεί πάντα η απειλή της απόλυσης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου δημοσιογράφοι, σελιδοποιοί, διορθωτές και πωλητές έχουν προσληφθεί ως υπάλληλοι γραφείου, και αμείβονται με λιγότερα από όσα θα προέβλεπε η αντίστοιχη σύμβαση της ειδικότητάς τους, προφανώς για να «κοστίζουν» λιγότερο και να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες μας.
Την ίδια ώρα, κυβέρνηση, ΔΝΤ και Τρόικα όλοι μαζί κοινωνικά απονομιμοποιημένοι φαίνονται αποφασισμένοι να καταργήσουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον κατώτατο μισθό και να ανοίξουν το δρόμο για ατομικές συμβάσεις εργασίας από τις οποίες θα βγουν κερδισμένοι οι εργοδότες μας, γιατί θα καταργηθεί αυτό που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο συνδικαλισμός: να μπορεί να διαπραγματεύεται και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του εργαζόμενου επιβάλλοντας τους όρους των συλλογικών συμβάσεων, σε περιπτώσεις που ο εργοδότης προσπαθεί να τους παραβιάσει. Ήδη με το πρόσχημα ότι όλοι ευθυνόμαστε για την κρίση («μαζί τα φάγαμε») βαφτίζοντάς μας «καλοπερασάκηδες» και «μη ανταγωνιστικούς για την οικονομία», προσπαθούν να πάνε δεκαετίες πίσω τα κεκτημένα των εργαζομένων προετοιμάζοντας ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα.
Γνωρίζοντας ότι ο κόσμος δεν κερδίζεται με προσευχές ορθώνουμε το ανάστημά μας, στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και απεργούμε. Καταρχήν απεργούμε ενάντια στο φόβο που μας θέλει απομονωμένους και διασπασμένους όλους εμάς τους δημοσιογράφους, τους σελιδοποιούς, τους διορθωτές, τους εικονολήπτες, τους ηχολήπτες, τους πωλητές, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τις καθαρίστριες που εργαζόμαστε στα ΜΜΕ. Κι έπειτα απεργούμε κι ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στους φανερούς και κρυφούς εκβιασμούς όσων μας θέλουν πιο φτηνούς και αναλώσιμους. Δηλώνουμε ρητά ότι δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση που αυτοί δημιούργησαν όχι μόνο επειδή δε θέλουμε αλλά και επειδή δεν έχουμε. Αντί να προσπαθεί ο καθένας μόνος και αδύναμος να επιβιώσει στην κρίση, προτάσσουμε την συναδελφική αλληλεγγύη μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

- Καμία απόλυση στο χώρο του τύπου και
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-ες, με αποδοχές σύμφωνες με τις οικείες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με πλήρη εργασιακά και κλαδικά ασφαλιστικά δικαιώματα.
- Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των κεκτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: