Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

"Χρυσές" Προκλήσεις

...λάβαμε και αναδημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο...

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Πήγασος ΑΕ την ώρα που ο Μπόμπολας διαπραγματεύεται το χρυσό με τους Καταριανούς επενδυτές!...

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Πήγασος ΑΕ την ώρα που ο Μπόμπολας διαπραγματεύεται το χρυσό με τους Καταριανούς επενδυτές!...
Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι της Πήγασος ΑΕ παραμένουν απλήρωτοι χωρίς κανέναν λόγο, μόνο και μόνο ως επίδειξη τσαμπουκά της εργοδοσίας, ο ΑΚΤΩΡ συμφερόντων Μπόμπολα κάνει...μπίζνες με τους Καταριανούς, «ξεφορτώνοντας» χρυσό! Παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό δημοσίευμα που αλιεύσαμε από το «Έθνος».

«Η συνεργασία της Qatar Holding με την Ακτωρ ΑΤΕ
Επένδυση 1,1 δισ. ευρώ και δημιουργία 1.800 θέσεων εργασίας
Η Qatar Holding προχώρησε σε στρατηγικού χαρακτήρα επενδυτική τοποθέτηση στη European Goldfields, η οποία διαχειρίζεται τα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» (εκμεταλλεύεται τα Μεταλλεία Χαλκιδικής). Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα φτάσει το 1,1 δισ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 1.800 θέσεις εργασίας.
Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Ελλάκτωρ (μέτοχος της «Ελληνικός Χρυσός»), η εταιρεία Aktor Construction International (100% θυγατρική της Ακτωρ ΑΤΕ) προέβη σε συμφωνία πώλησης 13 εκ. μετοχών της εταιρείας European Goldfields στην Qatar Holding, δηλαδή ποσοστού 7,07% του μετοχικού της κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130 εκ. δολαρίων Καναδά.
Το ποσοστό συμμετοχής της Aktor Construction International LTD στη European Goldfields, μετά τη συναλλαγή, διαμορφώνεται σε 12,2% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για απόκτηση επιπλέον 9.373.390 μετοχών με 13 δολάρια Καναδά ανά μετοχή.
«Η ανωτέρω συμφωνία κρίθηκε σκόπιμη από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ τόσο για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η πρώτη φάση του έργου της »Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, όσο και για τη συμμετοχή της Qatar Holding στο συγκεκριμένο έργο ως στρατηγικού επενδυτή, με χορήγηση δανείου ποσού 600 εκ. δολαρίων και αντίστοιχα με 150 εκ. δολάρια από τους υφιστάμενους μετόχους» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Οι επόμενες φάσεις θα χρηματοδοτηθούν από την «Ελληνικός Χρυσός».
«Αυτή η επιχειρηματική κίνηση αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την άμεση υλοποίηση ενός έργου, το οποίο θα είναι σταθμός στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας και σηματοδοτεί την οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ της Ακτωρ ΑΤΕ και της Qatar Holding» καταλήγει η ανακοίνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: