Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Διαδικτυακή "παρέλαση"


Διαδικτυακή «παρέλαση» (Facebook, twitter) έκαναν μέσα στο απεργιακό τριήμερο 18-19-20/10, αρκετοί συνάδελφοι από τους συνήθεις απόντες από κάθε απεργιακή κινητοποίηση (ακόμα και όταν απολύονταν ο δίπλα τους, αλλά σε μερικές περιπτώσεις και όταν απολύονταν και οι ίδιοι, που όμως φαίνεται είχαν τις άκρες τους, γιατί βρήκαν την «Ιθάκη» τους, όπως πχ η κυρία πρώην συμβασιούχος της ΕΡΤ, που προσελήφθη στο γραφείο του κ. Μόσιαλου). Κοινή συνισταμένη της παρέλασης, το επιχείρημα για σπάσιμο της απεργίας σε ΕΡΤ-ΑΠΕ-Δημοτικά ΜΜΕ, λόγω των εξελίξεων. Από κοντά, από το απόγευμα της Πέμπτης και κάποιοι στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ που μόλις ανακοινώθηκε η ύπαρξη νεκρού, που αναμφίβολα έδινε τραγική χροιά στις εξελίξεις, κινήθηκαν στην κατεύθυνση αυτή, φτιάχνοντας κλίμα. Στη Θεσσαλονίκη, πιο "πρακτικοί", ανακοίνωσαν ότι υπήρχε σχετική απόφαση της ΠΟΕΣΥ και το "έλυσαν".
Το έχουμε ξαναπεί, αλλά ας το επαναλάβουμε: και για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις, που με σχεδόν μαθηματική εξίσωση εμφανίζονται σε τέτοιες σοβαρές καταστάσεις, υπάρχει η αναγκαιότητα ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

Ας παραδειγματιστούν στα κλαδικά σωματεία και στις ομοσπονδίες, από τις αντίστοιχες εμπειρίες εναλλακτικής ενημέρωσης και ας πράξουν επιτέλους τα δέοντα, αντί να στρουθοκαμηλίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: