Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ «ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»



Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου

Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6932036696 & 6932284573
semmel@hotmail.gr
Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Δεκαοκτώ μήνες μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο που έβαλε στην ημερήσια εφημερίδα του «Αιολικά Νέα» αφήνοντας άνεργους 20 εργαζόμενους επειδή διεκδικούσαν νόμιμα δικαιώματα, ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Συνήγορος του Βορείου Αιγαίου» Γιώργος Κονδυλούδης τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου απέλυσε απροειδοποίητα και αδικαιολόγητα εργαζόμενο που απασχολείτο περισσότερο από έναν χρόνο στην επιχείρηση. Μόλις 9 ημέρες πριν, και συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ο συνάδελφος γράφτηκε στο Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου, συμμετείχε στη συνέλευσή του και έκτοτε ανέπτυξε ενεργή συνδικαλιστική δράση.
Το μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν από την 24ωρη πανελλαδική απεργία εργαζομένων στα ΜΜΕ και ενώ είχε συμμετάσχει το πρωί στο μοίρασμα της προκήρυξης μαζί με άλλους συναδέλφους σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς που καλούσε στην απεργία της επόμενης ημέρας, ο κ. Κονδυλούδης τον απέλυσε προβάλλοντας δικαιολογίες για μείωση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, αφού μάλιστα αναγνώρισε την εργατικότητα και την απόδοσή του.
Θεωρούμε αυτή την απόλυση απαράδεκτη. Το δικαίωμα στον συνδικαλισμό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η διεκδίκηση αξιοπρεπών ωραρίων και συνθηκών εργασίας και η υγειονομική και συνταξιοδοτική ασφάλιση έχουν κατακτηθεί μόνο με συλλογικούς αγώνες των εργαζομένων μέσα από τα ενεργά σωματεία τους.
Η απόλυση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το κλίμα τρομοκρατίας και την επίθεση που βιώνουν οι εργαζόμενοι συνολικά, ειδικά οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και ακόμη ειδικότερα στα ΜΜΕ ενάντια στα μισθολογικά, ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα με μειώσεις αποδοχών, ανασφάλιστη εργασία, παράνομα ωράρια και συνθήκες εργασίας με πρόσχημα την κρίση. Δυναμικά και ενωτικά όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα πρέπει να εκφράσουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στο συνάδελφο και να αγωνιστούμε ανυποχώρητα για να επαναπροσληφθεί.
Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκράτηση, υπερασπιζόμαστε το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα. Καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους να εγγραφούν και να συμμετάσχουν ενεργά στα σωματεία τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα ΜΜΕ Λέσβου
18 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: