Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Απεργία 18 Οκτώβρη - Κλιμάκωση: Βαλς ή Rock and Roll


Ανακοίνωση Financial Crimes

Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 18 Οκτωβρίου καλεί το Διασωματειακό των ΜΜΕ σε όλα τα μέσα, μια ημέρα πριν τη 48ωρη γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Είναι λίγο! Μοιάζει σαν να χορεύει κάποιος βαλς με μουσική υπόκρουση σκληρού rock and roll, εκτός ρυθμού, γελοίος.
Είναι διασπαστικό! Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια. Την ώρα που οι εργαζόμενοι όλων των ηλικιών και τα παιδιά τους ξεσηκώνονται κι αναγκάζουν τις πιο συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να κλιμακώσουν σε 48ωρη πανεργατική απεργία, οι εργαζόμενοι στον τύπο αποκλιμακώνουμε.
Γιατί μόνο 24ωρη και γιατί μόνοι μας;
Το γεγονός ότι το διασωματειακό των ΜΜΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία είναι αστείο για να μην πούμε φιλοεργοδοτικό. Να βγει κάποιος από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ, των σωματείων που πρότειναν την 24ωρη να επιχειρηματολογήσει στους συναδέλφους, ότι με μια 24ωρη απεργία θα φοβηθεί ο Μόσιαλος και η κυβέρνηση, και θα πανικοβληθεί ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος και η Μάνια. Προφανώς κανείς τους δεν τολμάει να πει κάτι τέτοιο.
Μήπως δεν έχουμε προβλήματα στο κλάδο τότε; Ας ρωτήσουν τους 1000 σχεδόν απολυμένους, τους απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στο ΑΛΤΕΡ κλπ. Ας ρωτήσουν το 80% των συναδέλφων που τους έχουν μειώσει τον μισθό 10-20% τα αφεντικά με ατομικές συμβάσεις. Προφανώς ούτε αυτό μπορούν να ισχυριστούν.
Μήπως είναι πράγματι για λόγους ενημέρωσης; Είναι γελοίο να το λένε αυτό συνάδελφοι από αριστερές παρατάξεις. Μήπως οι συνάδελφοι που το λένε αυτό πλέον έχουν τη γνώμη ότι οι Πρετεντέρηδες και οι Καψήδες, του κλάδου επιτελούν πλέον «αντικειμενική δημοσιογραφία»; Μήπως ο ΔΟΛ, ο Πήγασος και τα τηλεοπτικά κανάλια πέρασαν στο αντιμνημονιακό μπλοκ και έχουν μπει μπροστά στον αγώνα για την ανατροπή του μνημόνιου και δεν το καταλάβαμε; Γιατί αυτοί θα ενημερώσουν το βράδυ στα δελτία ειδήσεων. Και οι αρχισυντάκτες θα φτιάξουν τα πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες. Οι υπάλληλοι των εφημερίδων επιτελούν και αυτοί ενημερωτική δουλειά; Αν δεν δουλέψει το λογιστήριο τρεις ημέρες δεν θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη; Ας μη γελιόμαστε. Απλά κάποιοι στο ΔΣ, (με εξαίρεση την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή»), κάνουν κολωτούμπες που όσο πιο μεγάλες είναι τόσο πιο αστείες και επικίνδυνες γίνονται.
Αντιγράφουμε, (και προσυπογράφουμε) από την επιστολή εργαζόμενων στην Ελευθεροτυπία που έστειλαν στην ΕΣΗΕΑ. «Στην εποχή μας υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να ενημερώσεις την κοινή γνώμη για την απεργία. Ειδικά τώρα που τα δημόσια ΜΜΕ μπαίνουν στον Προκρούστη, τι πιο λογικό οι απεργοί εργαζόμενοι να εκπέμπουν απεργιακά δελτία με την κάλυψη και τη συνδρομή των σωματείων τους; Επίσης γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χρήματα στο ταμείο της Ένωσης Συντακτών, που καλό είναι να χρησιμοποιηθούν όχι για τυρόπιτες, αλλά για έκδοση απεργιακού φύλλου (υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι μόνο τα έξοδα κυλικείου για το Δ.Σ. ήταν 48.217.04 ευρώ). Προτείνουμε λοιπόν την εκπομπή μονοθεματικών απεργιακών δελτίων από τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και το διαδίκτυο, και την έκδοση απεργιακού φύλλου με την ευθύνη της απεργιακής επιτροπής του Μικτού και την οικονομική συνδρομή των σωματείων.»
Τελικά το μόνο επιχείρημα που τους μένει είναι ότι τάχα δεν θέλουν οι συνάδελφοι να παλέψουν. «Φοβούνται», «δεν έχουν χρήματα να χάσουν», «έχουν αποδεχθεί την εργοδοτική υπεροχή», «νοιώθουν ηττημένοι», και διάφορες τέτοιες κοινωνιολογικές αρλούμπες αραδιάζουν αυτοί που δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε μια 24ωρη απεργία στον ΔΟΛ όταν απόλυσε 25 εργαζόμενους πρίν δέκα ημέρες. Αυτοί που δεν έχουν κάνει τίποτε στην Ελευθεροτυπία που είναι 2,5 μήνες απλήρωτοι και έχει αρχίσει ο Πολυκανδριώτης να απολύει συναδέλφους (σχεδόν 50 έχουν φύγει μέχρι τώρα «εθελοντικά»). Αυτοί που άφησαν λυμένα τα χέρια στον Μπόμπολα να κάνει το καλοκαίρι 30 απολύσεις με πολιτικά κριτήρια (αριστεροί και συνδικαλιστές) όπως έκανε η ακροδεξιά τις δεκαετίες του '50-'60. Αυτοί λοιπόν που δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους από πέρσι τον Απρίλη ( που τους ανάγκασε ο κλάδος να κάνουν την 4ήμερη απεργία), μιλάνε για τους συναδέλφους που δεν θέλουν υποτίθεται να παλέψουν. Εκτός από ψεύτες είναι και συνδικαλιστικοί απατεώνες.
Να μην τους κάνουμε το χατίρι.
Την Τρίτη στις 18/10 να είμαστε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην ΕΣΗΕΑ, για να στείλουμε διπλό μήνυμα. Στην κυβέρνηση και τους εργοδότες ότι θα τους κοπεί ο βήχας και στο διασωματειακό να κόψει το μπαλαμούτι και τις απατεωνιές. Να απαιτήσουμε κλιμάκωση για τις 19 και 20 του Οκτώβρη, όχι μόνο για να είμαστε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αλλά πολύ περισσότερο για να αρχίσουμε τον δικό μας αγώνα για να υπερασπίσουμε ότι έχει απομείνει από τα δικά μας δικαιώματα. Και γιατί όχι να γίνουμε κομμάτι τους μεγάλου κινήματος που διεκδικεί να ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική της.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μετά το τέλος τη συγκέντρωσης σε Γενική Συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι μαζί μας και μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα απεργιακά συλλαλητήρια. Την Τετάρτη 19/10 στις 10.30πμ στο Μουσείο και την Πέμπτη 20/10 στις 11πμ στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: