Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Να μην περάσουν οι 7 εκδικητικές απολύσεις στη "Mακεδονία"‏


Αθήνα, 1 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την εργοδοσία της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής η οποία, για μία ακόμη φορά επιδεικνύοντας ανάλγητη και αντεργατική συμπεριφορά, προχώρησε σε 7 απολύσεις δημοσιογράφων.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι 7 συγκεκριμένοι συντάκτες, ανήκουν στην ομάδα των συντακτών που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και να αποδεχθούν μειώσεις μισθών κατά 30%. Πρόκειται για αδικαιολόγητες, καταχρηστικές και εκδικητικές απολύσεις και αποτελούν σαφές δείγμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

Η εργοδοσία της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής από τα μέσα του καλοκαιριού του 2011, όταν με εντελώς αυθαίρετο τρόπο είχε αναστείλει την καταβολή της μισθοδοσίας γεγονός που οδήγησε τους εργαζόμενους σε διαρκείς απεργιακούς αγώνες και σε επίσχεση εργασίας 2,5 μηνών, συνεχίζει την ίδια παράνομη και καταχρηστική τακτική με στόχο να κάμψει αντιστάσεις και να καταργήσει στην πράξη κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο. Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα ΜΜΕ οι Ενώσεις Συντακτών και η ΠΟΕΣΥ δεν σκοπεύουν να μείνουν απαθείς απέναντι στον αυταρχισμό και στις επιλογές των εργοδοτών που φορτώνουν τα βάρη αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζόμενων με μειώσεις μισθών, απολύσεις, εντατικοποίηση, κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και οδηγούν ένα ολόκληρο κλάδο στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση.

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τη συμπεριφορά της εργοδοσίας της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε. και απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων αλλά και την διακοπή κάθε εργοδοτικής προσπάθειας που έχει στόχο να πλήξει θέσεις εργασίας και κεκτημένα δικαιώματα. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στο συγκρότημα της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής και συμπαραστέκεται στο πλευρό της ΕΣΗΕΜΘ προκειμένου να ανατραπούν τα σχέδια της εργοδοσίας και να προστατευτούν τα δικαιώματα των συντακτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: