Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

"Συστήνουμε την επαναπρόσληψη"



«Η απόλυση της Σοφίας Στυλιανού (μέλος της εφορευτικής επιτροπής της ΠΟΕΣΥ) ενδεχομένως να υποκρύπτει εκδικητικότητα λόγω συνδικαλιστικής δράσης και συστήνει την επαναπρόσληψή της». Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στη γνωμάτευση της επιθεώρησης εργασίας Αγίας Παρασκευής για την απόλυση της Σ.Σ. από το Έθνος. Η δικηγόρος της εργοδοσίας χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα, ότι τη διετία 2010-2011 απολύθηκαν 148 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, άρα δεν απολύθηκαν μόνο συνδικαλιστές!!
Επίσης ότι μαζί με την Σ.Σ. απολύθηκε και άλλη εργαζόμενη, που επίσης συμμετείχε στη σημερινή τριμερή. Ακούστηκαν και κάτι εκτιμήσεις ότι γενικώς οι δημοσιογράφοι έπαιρναν πολλά, ανακατεύοντας τα golden boys που δημιουργεί η εργοδοσία με τους μισθοσυντήρητους, μήλα και πορτοκάλια στην ίδια ζυγαριά.
Αντιπρότεινε ότι ίσως κατά το 2013 !!! να υπάρξει διάθεση από την επιχείρηση να επανεξετάσει τις περιπτώσεις.Ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ ζήτησε την επαναπρόσληψη και των δύο συναδελφισσών και προσκόμισε δύο γνωματεύσεις από άλλες επιθεωρήσεις εργασίας, με παρεμφερείς αποφάσεις για αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου η εργοδοσία απέλυσε όσους αντιδρούσαν στις ατομικές συμβάσεις. Η συνέχεια στα δικαστήρια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: