Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μουγγοθόδωροι μέχρι τις εκλογές?


To Φλεβάρη, σε τρία συνεχόμενα δελτία ειδήσεων του Αντ1 και μάλιστα στο πρώτο με παρουσιάστρια τη Μ. Χούκλη (που σαν προερχόμενη από την ΕΡΤ, γνώριζε ότι ήταν αναληθές) παρουσιάστηκε το «στοιχείο», ότι στην ΕΡΤ εργάζονται 7.000 εργαζόμενοι, αντί των 3.207, που ίσχυε (μαζί με τους συμβασιούχους και για όλες τις ειδικότητες). Παρά τις εκκλήσεις ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις, δεν απάντησαν καν στα ψέματα (μόνο η ΠΟΣΠΕΡΤ απάντησε, χωρίς να κατονομάζει το κανάλι).

Χτες ο υπουργός Επικρατείας Π. Καψής, έδωσε συνέντευξη για την ΕΡΤ (χωρίς να προσκληθούν αρκετοί ραδιοτηλεοπτικοί συντάκτες, όπως τουλάχιστον κατήγγειλαν οι ίδιοι) και αναφερόμενος στο προσωπικό της ΕΡΤ, δήλωσε: «Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια αναδιοργάνωσης προσωπικού καθώς εντοπίζεται πλεόνασμα προσωπικού σε ορισμένους τομείς αλλά και έλλειμμα σε άλλους (πχ. τεχνικούς)».

Χρήσιμο θα ήταν να μας έλεγε και τις ειδικότητες που «πλεονάζει» προσωπικό, γιατί από τα λεγόμενά του, προκύπτει ότι φωτογραφίζει δημοσιογράφους και διοικητικούς, όταν είναι γνωστό ότι ούτε καν οι βάρδιες δεν βγαίνουν, ειδικά αν κάποιος πάρει άδεια ή αρρωστήσει.

Ο ίδιος στην ίδια συνέντευξη, ανέφερε ότι το Δεκέμβρη του 2009 στην ΕΡΤ οι εργαζόμενοι ήταν 4.553 με μισθολογικό κόστος 209 εκ. ευρώ ετησίως και το Δεκέμβρη του 2011, 3.207 εργαζόμενοι με μισθολογικό κόστος 124 εκ. ευρώ ετησίως.

Στην προαναγγελία απολύσεων (και μάλιστα χωρίς δικαίωμα για επίδομα ανεργίας, άλλο θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα), αρχικά με φαιά προπαγάνδα και ψευδή στοιχεία από ιδιωτικά κανάλια και ακολούθως με «στοχοποίηση» ειδικοτήτων, σκοπεύουν να απαντήσουν τα συνδικάτα των ΜΜΕ, ή ορισμένους εκεί μέσα, τους απασχολεί το θέμα των επερχόμενων εκλογών και ποιό μνημονιακό αστέρι (ορίτζιναλ ή μεταγραφόμενο)θα στηρίξουν?

Δεν υπάρχουν σχόλια: