Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ενωτικά και αγωνιστικά ενάντια στη νεοναζιστική συμμορία



...φωτο από αντιναζιστική φοιτητική διαδήλωση στου Ζωγράφου...


Βαδίζουμε προς τις εκλογές, με συνεχείς επιθέσεις της νεοναζιστικής συμμορίας, την ίδια ώρα που από τα ΜΜΕ δεν χάνει ευκαιρία να χύνει το δηλητήριό της και να προκαλεί με δηλώσεις του τύπου ότι τον Χίτλερ δεν τον έχει κρίνει ακόμα η ιστορία.

Σε όσα ήδη έχουν γίνει, έρχονται να προστεθούν και νέα περιστατικά και συγκεκριμένα:

To Σάββατο στην περιοχή των Γλυκών Νερών, ξυλοκοπήθηκε Πακιστανός, η σύζυγός του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους δύο και τριών ετών. Από τα παιδάκια, οι φασίστες πήραν και τα ποδηλατάκια τους και τα πέταξαν σε κάποια χωράφια μερικά χιλιόμετρα μακριά.

Την Κυριακή στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής την ώρα που είχε εκδήλωση η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δυο-τρια δεκαπεντάχρονα άρχισαν να γράφουν νεοναζιστικά συνθήματα, με τους «εγκέφαλους» της προβοκάτσιας κάποιους ακροβολισμένους φουσκωτούς να περιμένουν επίθεση των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα 15χρονα για να «επέμβουν» και για να καταγράψουν σε κανένα βίντεο επίθεση ενηλίκων αριστερών σε ανήλικα. Δεν τους έγινε η χάρη, αντίθετα τα παραπλανημένα μικρά προσεγγίστηκαν με διάλογο. Αργότερα σβήστηκαν και τα συνθήματα.


Τη Δευτέρα στην ίδια πλατεία, πραγματοποιήθηκε φασιστική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ, στο εκλογικό τους περίπτερο.


Και την ίδια ώρα στην ΕΣΗΕΑ ορισμένοι συνεχίζουν να «χτενίζονται», όχι μόνο έκοψαν ψηφίσματα από τις «εκλογές» που πραγματοποιούνται, αλλά ούτε καν απάντησαν στις από 1ης Ιουνίου δύο ενστάσεις που κατατέθηκαν για τις αντικαταστατικές διαδικασίες. "Καμαρώνουν" για το ποιούς από τους "δικούς τους" θα εκλέξουν στην εφορευτική επιτροπή, αλλά δυστυχώς κοιμούνται όρθιοι μπροστά στις νεοναζιστικές προκλήσεις, που γίνονται με τις ευλογίες του σκληρού πυρήνα των εργοδοτών, αφού στοχεύουν μεταξύ άλλων και στον περιορισμό της δράσης των εργαζομένων.

ΞΥΠΝΑΤΕ!!! Όταν θα σας χτυπήσουν την πόρτα πρωί-πρωί όπως προχτές στο Πέραμα, δεν θα είναι ο γαλατάς.



ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ
Σερβία: Απαγορεύτηκε η ακροδεξιά οργάνωση ΄΄Όμπραζ΄΄ 13/06/2012 10:47 ΑΠΕ-ΜΠΕ - του Ν. Πέλπα Βελιγράδι, Σερβία 203 Greek

Αριθμός Είδησης: 11380565
Το συνταγματικό δικαστήριο της Σερβίας απαγόρευσε την ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση «Όμπραζ», χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική τη δράση της.
Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται: «Το πατριωτικό κίνημα 'Όμπραζ' (σ.σ. είναι το πλήρες όνομα της οργάνωσης) με τη δράση του παραβιάζει βασικές αρχές του συντάγματος που εγγυώνται τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, ενώ τα στελέχη του, με τη συμπεριφορά τους, διασπείρουν εθνοτικό και θρησκευτικό μίσος».
Το συνταγματικό δικαστήριο διέταξε τη διαγραφή του «Όμπραζ» από το κρατικό μητρώο οργανώσεων και κινημάτων και απαγόρευσε τη μετονομασία ή την ίδρυση, από τα στελέχη του, νέας οργάνωσης.
Την απαγόρευση του «Όμπραζ» είχε ζητήσει ο γενικός εισαγγελέας της Σερβίας, παρουσιάζοντας στοιχεία που αποδείκνυαν ότι τα μέλη του, υπό την καθοδήγηση ή την προτροπή της ηγετικής ομάδας, συμμετείχαν σε επιθέσεις εναντίον κοινωνικών ομάδων, με βάση προσωπικές ιδιαιτερότητες που κατοχυρώνονται συνταγματικά.
Σε έκθεση της σερβικής αστυνομίας για τη δράση επικίνδυνων οργανώσεων και κινημάτων, που εκδόθηκε το 2005, το ΄»Πατριωτικό κίνημα - Όμπραζ» χαρακτηρίζεται «κληρο-φασιστική οργάνωση».
Ο ηγέτης του κινήματος Μλάντεν Ομπράντοβιτς, το 2010 είχε καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση για την οργάνωση επεισοδίων κατά την παρέλαση ομοφυλόφιλων στο Βελιγράδι (Pride parade 2010).
Πριν από έναν χρόνο, το συνταγματικό δικαστήριο απαγόρευσε επίσης τη δράση και λειτουργία της ακροδεξιάς, νέο-ναζιστικής οργάνωσης «Εθνική Φάλαγγα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: