Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Aπό την απληρωσιά και τις απολύσεις, μέχρι...τον Μουρούτη

Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητούν δημοσιογράφοι στους οποίους οφείλονται ποσά από τον ραδιοφωνική σταθμό Πολιτεία FM και politianews.gr. Έχουν στείλει ήδη δύο επιστολές στην Ένωση (20 Δεκεμβρίου και 9 Ιανουαρίου) και περιμένουν ακόμη το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων. Να θυμίσουμε πως ο Ομιλος Αντζουλάτου απέλυσε δύο δημοσιογράφους στις 6 Δεκεμβρίου, ενώ τους όφειλε και τους οφείλει ακόμη, μισθούς 6 μηνών.

 Πηγή: www.dete.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΠΗΝ 28 Φεβρουαρίου 2014Με ιδιαίτερη έκπληξη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ πληροφορήθηκε την μεταμεσονύκτια «παρέμβαση» (δια του προσωπικού του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γεωργίου Μουρούτη ότι θα στραφεί -διωκτικά και εν συνεχεία δικαστικά- κατά της συναδέλφου Νεκταρίας Ντούκα, καθώς θεώρησε πλαστό ένα βίντεο από την Αποκριά του 1989, το οποίο -κατά την δική του εκτίμηση- θεώρησε ότι προσβάλει τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας:
Η συνάδελφος ανάρτησε στον ιστότοπο που εργάζεται, το «επίμαχο» βίντεο όπου απεικονίζεται να διασκεδάζει μαζί με τη σύζυγό του ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Άλλοι ιστότοποι αναπαρήγαγαν το ίδιο οπτικοακουστικό υλικό με την αναληθή αναφορά ή επισήμανση ότι στον ίδιο χώρο βρισκόταν ο κ. Αντώνης Σαμαράς.
Η συνάδελφος ουδέποτε ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο, τουναντίον μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας και στα Μέσα Ενημέρωσης, που συνεργάζεται στην Πάτρα, αποκατέστησε την πραγματικότητα την οποία εξ΄ αρχής είχε παρουσιάσει.

Οσα ακολούθησαν, ακόμη και ως αστείο ή φάρσα είναι αποτυχημένα και κακόγουστα. Ως αντίληψη και πρακτική είναι επικίνδυνες. Και καθίστανται τρομακτικά όταν η «προειδοποίηση» απευθύνεται εν τω μέσω της νυκτός. Η ώρα αλλά και το περιεχόμενο της «προειδοποίησης», τελικώς, θυμίζει άλλες λογικές, άλλες πρακτικές που απάδουν των καθηκόντων ενός πρωθυπουργικού συμβούλου.
Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κ. Μουρούτη να επιδείξει έργο. Δεν κατανοούμε το λόγο και την μέθοδο που ακολούθησε. Ισως αυτή να είναι η δική του υποχρέωση. Η δική μας, ως δημοσιογράφοι, είναι να προασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου και την αλήθεια, αρχές για τις οποίες κρινόμαστε. Εχουμε επίσης καθήκον ως πολίτες μιας Δημοκρατίας να στεκόμαστε απέναντι σε λογικές εκφοβισμού και υπερβάλλουσας άσκησης εξουσίας, απ’ όπου και εάν προέρχονται.

Διερευνητέα δεν είναι συνεπώς η δραστηριότητα της συναδέλφου αλλά οι «πρωτοβουλίες» του Πρωθυπουργικού Συμβούλου οι οποίες, παραμένει άγνωστο εάν εν τέλει τυγχάνουν της ανοχής ή της επιδοκιμασίας του Προέδρου της Κυβέρνησης κ. Αντώνη Σαμαρά.
Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τον κ. Μουρούτη να αποκαταστήσει δημοσίως την αλήθεια και την συνάδελφο που έπληξε ηθικά και επαγγελματικά με τις  ανακριβείς αναφορές του.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: