Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο Δένδιας καλύπτει την Βαγγελάτος ΑΕ με απελάσεις των εργατών Γής της Ν.Μανωλάδας που βρέθηκαν μπροστά στα όπλα των μπράβων!


ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Ένωση Μεταναστών Εργατών Γής Ν.Μανωλάδας


 Ολοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο 22 Μάρτη, Ομόνοια 2μμ

Πριν από μία βδομάδα απελάθηκε στο Μπαγκλαντές ο εργάτης Γής στην Ν.Μανωλάδα Πόλας Πεφάρι. Ήταν ένας από τους δεκάδες εργάτες στα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας που βρέθηκε απλήρωτος από τη Βαγγελάτος ΑΕ και αντιμέτωπος με τα όπλα των μπράβων όταν απαίτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Τον είχαν συλλάβει σε επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ και παρά τις παρεμβάσεις της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και άλλων φορέων προχώρησαν στην απέλαση του.

Την ίδια ώρα τα αφεντικά στα φραουλοχώραφα οργανώνονται για να στηρίξουν την Βαγγελάτος ΑΕ βάζοντας σε μαύρη λίστα τους εργάτες που απασχολούσε πέρυσι η εταιρία.

Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις 154 εργατών. Σε όσους βρέθηκαν μπροστά στα όπλα και τα σώματα τους τρυπήθηκαν από σκάγια ο εισαγγελέας εισηγήθηκε από την αρχή να πάρουν ένα έγγραφο που τους επιτρέπει τη παραμονή μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Τριάντα πέντε άτομα πήραν αυτό το έγγραφο. Στους υπόλοιπους που ήταν παρόντες ΔΕΝ δόθηκε ένα ανάλογο έγγραφο με αποτέλεσμα τις συλλήψεις σε επιχειρήσεις σκούπα που οδήγησαν τέσσερις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ένας αφέθηκε ελεύθερος, ένας απελάθηκε και οι δύο κρατούνται(;) ακόμη. Μάλιστα σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών εκπαιδευτικών που επισκέφθηκε την εισαγγελία για ενημέρωση δηλώθηκε ότι «δεν θα νομιμοποιηθούν» μετανάστες μέσω αυτής της οδού! Άραγε η παραμονή στη χώρα μέχρι τη δίκη δεν είναι αναγκαίο για τη απονομή δικαιοσύνης; Θα κρίνει η ΕΛΑΣ ποιοι έχουν αυτό το δικαίωμα;

Είναι ένα δείγμα των παλινωδιών για απονομή δικαιοσύνης στα θύματα της πιο κραυγαλέας εργοδοτικής ρατσιστικής επίθεσης στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.



Η σημερινή δεύτερη μέρα κινητοποίησης των εργατών Γής είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Η Ένωση Μεταναστών Εργατών βρέθηκε στο πλευρό τους και οργανώθηκε συνέλευση στη Ν.Μανωλάδα.

Οι εργάτες διεκδικούν:

1.Να σταματήσει η ρατσιστική κάλυψη των εγκλημάτων της Βαγγελάτος ΑΕ με τη μαύρη λίστα σε βάρος των εργατών που απασχολήθηκαν πέρυσι στη Βαγγελάτος ΑΕ

2. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργατών Γής στην Βαγγελάτος ΑΕ

3. Να δικαστεί η εργοδοσία της Βαγγελάτος ΑΕ και οι μπράβοι της για τη δολοφονική επίθεση στις 17 Απρίλη 2013

4. Να γυρίσει στην Ελλάδα ο Πόλας Πεφάρι



Άμεσα θα συνεχιστούν οι τοπικές κινητοποιήσεις και θα κλιμακωθούν με μαζική παρουσία των εργατών Γής της Ν.,Μανωλάδας στο μεγάλο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη. Καλούν τα συνδικάτα να στηρίξουν τη μετακίνηση με πούλμαν το επόμενο Σάββατο στη Αθήνα για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Αρχές Απρίλη, στο ένα χρόνο από τη δολοφονική επίθεση στη Βαγγελάτος ΑΕ θα γίνει μεγάλη εκδήλωση στη Ν.,Μανωλάδα για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποζημιωθούν τα θύματα.
  Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα, την αριστερά να παρέμβουν άμεσα και τοπικά και πανελλαδικά ώστε να σταματήσουν οι άθλιοι ρατσιστικοί εκβιασμοί των αφεντικών που πάνε να βγάλουν λάδι τις δολοφονικές επιθέσεις της Βαγγελάτος ΑΕ. Καλούμε σε έμπρακτη αλληλεγγύη όλους ώστε οι φράουλες της Ν. Μανωλάδας να παράγονται από εργάτες με αξιοπρεπείς αμοιβές, σε συνθήκες στέγασης ανθρώπινες και όχι παράγκες-αχούρια χωρίς ζεστό νερό. Αν ο τζίρος των αφεντικών φτάνει τα εκατό εκατομμύρια αυτά είναι αρκετά για μεροκάματα αξιοπρεπή και όχι να απαιτούν οι εργοδότες ότι οι ίδιοι οι εργάτες θα κόψουν από το μεροκάματο δύο ευρώ για να πληρώσουν την ασφάλιση τους!



Για την ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: