Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΤΕΡ: Η ανεργία και η ανέχεια δεν μπορούν να κάμψουν την αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους της ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας τονίζει ότι: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ σύμφωνα με τις δημοκρατικά ψηφισμένες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΤΕΡ και του Διοικητικού της Συμβούλιου είναι η συμμετοχή τεχνικών  στις διαδικασίες προκήρυξης για τακτικό προσωπικό της ΝΕΡΙΤ, αφού αντιστρατεύεται τους Καταστατικούς σκοπούς και τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων της Ένωσης.

Είχαμε έγκαιρα ενημερώσει ότι οποιαδήποτε συμμετοχή, σύμπραξη, στήριξη σε κάθε αντεργατικό εγχείρημα υποκατάστασης της ΕΡΤ και των εργαζομένων της, η οποία οικοδομείται με τα υλικά του γκρεμίσματος της ΕΡΤ και των δικαιωμάτων των εργαζομένων της, αποτελεί ατόπημα και θα αποδοκιμαστεί δημόσια από την ΕΤΕΡ που, αν και εκπροσωπεί εργαζομένους του ιδιωτικού και δημοτικού τομέα, υπερασπίστηκε, υπερασπίζεται και θα υπερασπίζεται την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Η πραξικοπηματική φίμωση, το μαύρο και οι ομαδικές απολύσεις δεν ξεχνιούνται. Είναι επομένως προφανές ότι για τις ρουσφετολογικές  «τακτοποιήσεις» και συνδιαλλαγές με την κυβερνητική εξουσία και τους εκπροσώπους της που μαρτυρούν ιδιοτέλεια και ωχαδερφισμό και καταστρατηγούν κάθε έννοια συναδελφικής αλλά και ανθρώπινης αλληλεγγύης, δικαιολογία δεν υπάρχει.

Για τον λόγο αυτό όσοι είδαν στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ μια «ευκαιρία» να βολευτούν ατομικά  και  έσπευσαν να επωφεληθούν, αδιαφορώντας για το πώς αυτή η «ευκαιρία» προέκυψε, θα είναι για πάντα υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία και τους απολυμένους συναδέλφους τους. Οι λίγοι ανάμεσά τους που είναι μέλη της ΕΤΕΡ θα παραπεμφθούν με το ερώτημα της διαγραφής στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Ενώσεως.

Παραμένουμε ταγμένοι και αταλάντευτοι στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των ομαδικών απολύσεων, του σκοταδισμού και της οικονομικής αποικιοκρατίας των δανειστών, γνωρίζοντας και ελπίζοντας ότι έχει ο καιρός γυρίσματα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: