Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Το συνδικαλιστικό της ασφάλειας και η ασφάλεια των συνδικαλιστών


....κοινό χαρακτηριστικά των δύο μερών που αναφέρονται στον τίτλο, είναι ότι υπηρετούν την ίδια κυβέρνηση...


Δεν έπαιξε στα κανάλια (το αντίθετο θα ήταν είδηση) και αναφερόμαστε στο έγγραφο που έλαβε η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τη ΓΑΔΑ. Επισυνάπτουμε και το έγγραφο και την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο για αναβίωση του συνδικαλιστικού της ασφάλειας.

Την ίδια ώρα λουφάζουν στα ΜΜΕ όσοι συνδικαλιστές υποστήριξαν τις κυβερνήσεις του μνημονίου, μπας και με τη σιωπή τους αρχίζει να ξεχνιέται ποιοί ήταν και τί αντιπροσωπεύουν.

Όμως κάναμε ένα λάθος, δεν λούφαξαν όλοι μπροστά στο "συνδικαλιστικό της ασφάλειας", υπήρξαν και κάποιοι που κινήθηκαν για την "ασφάλεια των συνδικαλιστών".

Μάθαμε ότι κάτι υπηρέτες της ΔΤ που αυτοαποκαλούνται συνδικαλιστές πήγαν και ζήτησαν (και έγινε) ραντεβού με το ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα εκδηλωθούν σε βάρος τους ρεβανσιστικές τάσεις, διωξεις, κλπ

Δεν ξέρουμε αν αυτή την "αισιοδοξία" για το πολιτικό τους μέλλον που διαβλέπουν, τη συμμερίζονται και οι πολιτικοί τους πάτρωνες δηλαδή οι Σαμαροβενιζέλοι, αλλά είναι ενδεικτικό ότι μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα των εργαζομένων της ελεύθερης ΕΡΤ, άρχισε να τους απασχολεί η ατομική τους ασφάλεια στο κοντινό μέλλον.

Τραμπούκους ας αναζητήσουν στις πολιτικές τους παρέες και όχι στους περήφανους/ες που αγωνίζονται όρθιοι εννέα μήνες  τώρα.





Για την ιστορία και η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ (αυτή την κυβέρνηση υπηρετούν οι ανησυχούντες για την ασφάλειά τους):



"Μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Χριστόδουλος Ευθυμίου από τις δυνάμεις καταστολής (Μ.Α.Τ.) έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, όπου διαδήλωναν κατά των διαθεσιμότητων-απολύσεων οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Ελληνική Αστυνομία ζητά και τα ρέστα, προχωρώντας σε μία άνευ προηγουμένου ενέργεια που θυμίζει άλλα καθεστώτα και σίγουρα άλλες εποχές.

Μέσω της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ζητάει όλα τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των μελών που συμμετέχουν στα όργανα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Γενικού Συμβουλίου, Εκτελεστικής Επιτροπής, Ελεγκτικής Επιτροπής), αλλά και όλων των συναδέλφων που απαρτίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας και των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Εκείνο που δεν ζήτησε ακόμη η Ασφάλεια Αττικής είναι τα στοιχεία των 70.000 εργαζομένων που εκπροσωπούνται από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.!!!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: