Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κανάλι 1: Κι εκεί απλήρωτοι οι εργαζόμενοι



Οι περίπου 60 εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά κανάλι1 δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους 3 μήνες (Σεπτέμβρη-Νοέμβρη). Επίσης δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι στο δημοτικό οργανισμό αθλητισμού-πολιτισμού ΟΠΑΝ του Περαιά.


Η προηγούμενη δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου και η νέα δημοτική αρχή  Γιάννη Μώραλη, τονίζουν ότι για τη μη πληρωμή των μισθών φταίνε οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.


Τα δημοτικά ραδιόφωνα σε Αθήνα, Πειραιά και Ν. Ηράκλειο βρίσκονται σε χρόνια κρίση που χειροτερεύει, καθώς οι δημοτικές αρχές πιέζονται οικονομικά από τις κυβερνητικές περικοπές, αλλά ούτε και οι ίδιες έχουν τη διάθεση να συζητήσουν με τους εργαζομένους προοπτικές επιβίωσης και βελτίωσης.

Η πίεση στους εργαζόμενους στο Κανάλι 1 - αρκετοί απ’ αυτούς με πραγματικά προβλήματα επιβίωσης - δημιουργεί αγωνιστικό κλίμα αντίστασης αλλά και το αντίθετό του, υποκειμενικές θέσεις συμβιβασμού και ουσιαστικά υποταγής στο αμαρτωλό καθεστώς που κυριαρχεί στα δημοτικά ραδιόφωνα, που πηγάζουν από τις αντιδραστικές και διασπαστικές πολιτικές και πραχτικές των Δημάρχων και των συμφερόντων που εκπροσωπούν.
 
Στον Πειραιά ένα ακόμη πρόβλημα είναι η άρνηση της ηγεσίας των συνδικάτων του δήμου να υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους στις “δημοτικές επιχειρήσεις”.

Πριν 3 χρόνια, η δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου απέλυσε εργαζόμενους στο Κανάλι 1, μείωσε μισθούς και έστειλε μπράβους και τη δημοτική αστυνομία ενάντια στην απεργία των εργαζομένων.

Πριν λίγους μήνες σε συνέλευση εργαζομένων τα διευθυντικά στελέχη του σταθμού επιτέθηκαν με χυδαίες εκφράσεις σε εκπρόσωπο των εργαζομένων. Σε πρόσφατη συνάντηση των εργαζομένων στο Κανάλι 1, η χυδαία επίθεση επαναλήφθηκε και μάλιστα καθώς συζητιούνταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική απεργία.

 Είναι πασιφανές ότι η επίλυση των προβλημάτων στο Κανάλι 1 - και σ’ όλους τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς αλλά και γενικά στα ΜΜΕ - εξαρτάται από τον ενωτικό αγώνα των εργαζομένων σε παράλληλη δράση με το κίνημα αντίστασης όλης της εργατικής τάξης.

Εργαζόμενος στο Κανάλι 1

 ...αναδημοσίευση από την εφημερίδα εργατική αλληλεγγύη...



Δεν υπάρχουν σχόλια: