Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Αστυνομική Βία έξω από την ΕΣΗΕΑ


  Με βίαιο τρόπο αστυνομικές δυνάμεις έσπρωξαν με τις ασπίδες τους πριν λίγο τους συναδέλφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενοι για τη φιέστα των 100 ετών από την ίδρυσή της, απωθώντας τους έως τις αρχές της οδού Βουκουρεστίου. Δεν δίστασαν μάλιστα να κτυπήσουν τη συνάδελφο Πόπη Χριστουλίδου παρά το γεγονός ότι είναι ΑΜΕΑ.
 Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα κατά την είσοδο αλλά και έξοδο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Πανικόβλητη η μνημονιακή πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ(που ψηφίστηκε και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση προεδρείου), ζητούσε από την αστυνομία να μη κτυπάει τους συναδέλφους που διαδήλωναν.
 Φάνηκε όμως ότι πραγματικό κουμάντο το έκανε η μνημονιακή χούντα και όχι οι μαριονέτες της στην ΕΣΗΕΑ. Οι αστυνομικές δυνάμεις τελικά αποχώρησαν  και η συγκέντρωση μεταφέρθηκε 
έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ.
 Κατά την αποχώρησή τους από την ΕΣΗΕΑ γιουχαΐστηκαν από τους συγκεντρωμένους ο Χρήστος Πρωτόπαππας ( που ακούστηκε να λέει κατά των διαδηλωτών, "ποιοί είναι αυτοί οι γελοίοι"), η Ντόρα Μπακογιάννη και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, εναντίον της οποίας ακούστηκε το σύνθημα: "Όλοι μαζί να φτιάξει το μαλλί".
 Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες κατά του Θόδωρου Ρουσόπουλου ο οποίος ειρωνεύτηκε τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές, κάνοντας προς την πλευρά τους και γελώντας "ουυυ..".


Tην ίδια ώρα που οι συνάδελφοι έτρωγαν τις ασπιδιές και τις κλωτσιές των ΜΑΤ, οι "εκλεκτοί" του μνημονίου, απολάμβαναν το μπουφέ στον πρώτο όροφο της ΕΣΗΕΑ και έβλεπαν το θέαμα από τα τζάμια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: