Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Οι «ξεσπιτωμένοι» της ΕΡΤ και οι «οικοδεσπότες» του μνημονίου στην ΕΣΗΕΑ



Όταν πριν λίγο καιρό οι αγωνιζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ, προσπάθησαν να κλείσουν το χώρο του 1ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ για να κάνουν τις διαδικασίες τους, ενημερώθηκαν ότι λόγω έργων, μέχρι το Γενάρη δεν θα είναι εφικτό, γιατί θα γίνει εκδήλωση με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συμπίπτει μάλιστα η φιέστα με διαδικασία της ΕΡΤ που θα γίνει στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ο συμβολισμός είναι αναπόφευκτος, «έξω» οι «μέσα» (αφού το σωματείο θεωρητικά είναι σπίτι των μελών του και ειδικά όταν πρέπει να καλύπτει ανάγκες των αγωνιζομένων) και «μέσα» οι «έξω» και οι «απέναντι», που σε 18 μήνες «μαύρου» και τέσσερα χρόνια μνημονίων και επιθέσεων στο σύνολο της κοινωνίας, το μόνο που κάνουν είναι να τις στηρίζουν και να πετάνε και καμιά λακωνική αμπελοφιλοσοφία στα κανάλια.

Όχι δεν μας δημιουργεί έκπληξη η εξέλιξη, αυτή η συνδικαλιστική ηγεσία γι αυτά είναι, όπως λέει και η λαϊκή ρήση «αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει».

Όσοι την στήριξαν, ειδικά στη συγκρότηση προεδρείου ας πρόσεχαν -τους τα είχαμε πει από τότε, αλλά σίγουρα δε μετάνιωσαν, αφού είναι στα πλαίσια των «ανοιγμάτων» στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο για να προσελκύσουν ψηφοφόρους των μνημονιακών κομμάτων και μεταγραφόμενους που ψάχνουν σημαίες ευκαιρίας.


Οι υπόλοιποι έχουν δύο επιλογές, ή τον καναπέ, τα συσσίτια και μούγκα γιατί η γκρίνια χωρίς δράση, δεν είναι πειστική ούτε για άλλοθι, ή συλλογική δράση «ανεξαρτήτως» πολιτικού καιρού, γιατί όπως λέγαν παλιά «τίποτα δε μας χαρίζεται, όλα καταχτιούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: