Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Νέες στάσεις εργασίας των εργαζομένων στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»

Στάσεις εργασίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» αντιδρώντας στην καθυστέρηση διαρκείας της εργοδοσίας να καταβάλει αμοιβές και δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν οφειλές άνω των οκτώ μηνών.

«Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 οι δημοσιογράφοι στα Μέσα της ΜΕΕ ΑΕ θα πραγμα-τοποιήσουν στάση εργασίας από τις 20:00 έως τις 00:00. Το διοικητικό προσωπικό των ίδιων Μέσων θα έχει στάση εργασίας από τις 14:30 έως τις 18:30. Το τεχνικό προσωπικό θα έχει στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00», αναφέρει κοινή ανακοίνωση των σωματείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:



ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» στην παρατεινόμενη καθυστέρηση της εργοδοσίας να καταβάλει αμοιβές και δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν οφειλές άνω των οκτώ μηνών.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 οι δημοσιογράφοι στα Μέσα της ΜΕΕ ΑΕ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 20:00 έως τις 00:00. Το διοικητικό προσωπικό των ίδιων Μέσων θα έχει στάση εργασίας από τις 14:30 έως τις 18:30. Το τεχνικό προσωπικό θα έχει στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΘ και η ΕΤΗΠΤΘ καλούν την εργοδοσία:

Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους.


Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: