Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Ημέρες χούντας στο Ηράκλειο Αττικής


Προκλητική και απαράδεκτη ήταν η απόφαση του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Σταύρου Γεωργόπουλου να απολύσει το δημοσιογράφο του «επικοινωνία 94 FM» Τάσο Τατάρογλου, μόλις ανακηρύχθηκε από την εφορευτική επιτροπή της ΕΣΗΕΑ υποψήφιος για εκπρόσωπος στο μικτό συμβούλιό της. Την Τρίτη 13/5 παρά τη συγκέντρωση εργαζομένων και από άλλα ΜΜΕ και την παρέμβαση μελών των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, η απόφαση πάρθηκε με μια ψήφο διαφορά. Πρόκειται για ποινικοποίηση του συνδικαλισμού (ο απολυθείς λίγες μέρες πριν ήταν υποψήφιος για αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΣΥ με τον «ενωτικό συνδυασμό Financial Crimes»). Αποτελεί βαρύτατη προσβολή σε βάρος της ΕΣΗΕΑ, η οποία καλείται να απαντήσει άμεσα και δυναμικά, μέχρι να ανακαλέσει ο δήμαρχος την απόλυση.

UPDATE
Λίγο μετά την απόφαση για απόλυση, δικαστικός επιμελητής την πήγε στο σπίτι του Τ.Τ. Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνέλευση των δημοσιογράφων του σταθμού και την Πέμπτη Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φαινόμενα διευθυντικής ασυδοσίας ήπώς γίνεται το άσπρο μαύρο (πολύ μαύρο όμως)Απόλυση συναδέλφου δημοσιογράφου στον ραδιοσταθμό «Επικοινωνία 94 FM»
Αθήνα, Τρίτη, 13 Μαΐου 2008
Η Ενωτική Κίνηση καταδικάζει με αποτροπιασμό την απόλυση - δίωξη σε βάρος του συναδέλφου δημοσιογράφου του ραδιοσταθμού «Επικοινωνία 94 FM» Τάσου Τατάρογλου. Πιστεύουμε ότι τίποτε δεν δικαιολογεί την δίωξή του με την πρόταση και τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Ν. Ηρακλείου, την ώρα που ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι και ο μοναδικός υποψήφιος για εκπρόσωπος στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στον ραδιοσταθμό Επικοινωνία. Αποτελεί φαιδρότητα και προσβάλλει τη νοημοσύνη μας ο ισχυρισμός ότι το ποσό των 890€ που έπαιρνε ο συνάδελφος Τάσος Τατάρογλου θα περισώσει των πεπτωκότα ισολογισμό του ραδιοσταθμού. Η πολιτική σκοπιμότητα (ο συνάδελφος είναι μέλος των Financial Crimes) και η συνδικαλιστική δίωξη είναι πασιφανής. Είναι απορίας άξιον και μας αφήνει έκπληκτους ο τρόπος άσκησης εξουσίας από την Διοίκηση του ραδιοσταθμού. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι θα ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας για την απόκρουση αυτών των μεθοδεύσεων, την καταδίκη τους και την πρακτική αντίδραση όλων των εργαζομένων μέχρι την τελική δικαίωση του συναδέλφου που σαφώς είναι η συνέχιση της εργασιακής του ζωής ως είχε μέχρι σήμερα. Πρακτικές επίδοσης απολύσεων με κλητήρες στα σπίτια μας πρέπει να απαντιούνται ακαριαία και να είστε σίγουροι ότι θα το φροντίσουμε.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ
http://www.ek-eter.blogspot.com/



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ καταδικάζει την απόφαση του Δ.Σ. του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού με πρόταση που έγινε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και Δήμαρχο Ηρακλείου Αττ. Σταύρου Γεωργόπουλου, για την απόλυση του Συναδέλφου Δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου. Η απόφαση για την απόλυση πάρθηκε με ψήφους 4υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό, επικαλούμενος οικονομικούς λόγους.
Ο συνάδελφος είναι πάντα συνεπής και επαρκής στην εργασία του, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα.
Σημειώνουμε ότι σε προηγούμενη θητεία υπήρξε ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Ραδιοφώνου ενώ προ λίγων ημερών ανακηρύχθηκε από την εφορευτική επιτροπή της ΕΣΗΕΑ ως ο μοναδικός υποψήφιος για εκπρόσωπος του ραδιοφώνου στο Μεικτό Συμβούλιο της Ένωσης.
Καλούμε τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Ραδιοφωνίας να ανακαλέσει την απόλυση του συναδέλφου Δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου.
Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι, με τις υποδείξεις και την προστασία της ΕΣΗΕΑ και των λοιπών κλαδικών σωματείων, να προχωρήσουμε στις απαραίτητες και προβλεπόμενες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: