Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Απεργιακή περιφρούρηση

Απεργία στον «επικοινωνία 94FM» πραγματοποιεί την Τρίτη 20 Μάη η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ για την ανάκληση της απόλυσης του δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου, εκπροσώπου στο μικτό συμβούλιο, από τον φύρερ Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Σταύρο Γεωργόπουλο. Σας καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και περιφρούρησης στις 8πμ έξω από τον ΗΣΑΠ Ηρακλείου. Η απόλυση συνιστά ποινικοποίηση του συνδικαλισμού γιατί έγινε μόλις ο συνάδελφος ανακηρύχθηκε από την εφορευτική επιτροπή, υποψήφιος για το μικτό.
Αθήνα, Σάββατο 17 Μαΐου 2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕΡ
Με συνεχή και οργανωμένη αντίδραση απαντάμε στην απόλυση – δίωξη του συνδικαλιστή Τάσου Τατάρογλου από τη διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού του Ν. Ηρακλείου «Επικοινωνία 94 FM» Το Διοικητικό Συμβούλιο καταδικάζουμε την απόφαση της Διοίκησης του ραδιοσταθμού «Επικοινωνία 94 FM» για απόλυση του συνδικαλιστή εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ συναδέλφου δημοσιογράφου κου Τάσου Τατάρογλου. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι σε συμπαράταξη με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΠΗΤ και την ΕΠΗΕΑ θα απαντήσουμε οργανωμένα και καίρια στη δίωξη συνδικαλιστή. Τέτοιες απρόκλητες ενέργειες αποτελούν για τον συνδικαλιστικό χώρο των ΜΜΕ αιτία συνέχισης και επίτασης του αγώνα για την ριζική αντιμετώπιση και την ολοκληρωτική εξάλειψη παρόμοιων πρακτικών και εργοδοτικών ενεργειών. Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας θέτει όλες τις δυνάμεις της στην υπηρεσία ενός σκοπού: του τερματισμού της εργοδοτικής ασυδοσίας, χαρακτηριστική έκφανση της οποίας αποτελούν οι διώξεις συνδικαλιστών. Δηλώνουμε ότι το τέλος του αγώνα μας στο θέμα αυτό θα επέλθει μόνο με την επαναπρόσληψη στην εργασία του συνάδελφου Τάσου Τατάρογλου και την ανεπιστρεπτί εγκατάλειψη αυτών των μεθοδεύσεων από την μεριά της Διοίκησης του ραδιοσταθμού «Επικοινωνία 94 FM». Είναι πραγματικά λυπηρό τέτοιες πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές να εκπορεύονται από τη Δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου. Όμως είμαστε εδώ για να τις ακυρώνουμε στην πράξη με συντονισμένες, οργανωμένες και μαζικές δράσεις και κινητοποιήσεις. Να είστε σίγουροι.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Καμαρινόπουλος
O Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Καραπανάγος


«Εθελούσια» έξοδο προωθεί ο FLASH για τους μισούς από τους 93 εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων που διασώθηκαν από την προηγούμενη «εθελουσία», αλλιώς απειλεί με απολύσεις. Καλούμε το διασωματειακό των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ να αντιδράσει άμεσα και δηλώνουμε ότι είμαστε διαθέσιμοι σαν στρατιώτεςστην πρώτη γραμμή της μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: